USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині не вистачає 55 мільйонів на стипендії

15 Листопада 2021 20:45
Кабмін задекларував підвищення стипендій, проте фінансового ресурсу на покриття різниці не передбачили.

Про це йшлося під час бюджетних слухань в обласній раді.

Нагадаємо, відповідно до постанови КМУ, з 1 січня 2022 року академічні та іменні стипендії здобувачів вищої, фахової передвищої освіти збільшуються в понад 1,5 раза, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 раза.

Як пояснюють в обласному управлінні освіти, у зв’язку з цією ініціативою уряду, на 2022 рік вже можна сказати, що 55,427 мільйона на стипендії не вистачає.

Як повідомив голова бюджетної комісії, депутат облради Орест Маховський, така проблема аналогічна для всіх областей.

«Це системна проблема. Ми скерували звернення на народних депутатів і це питання порушили на годині уряду і в Офісі президента. Ірина Мирославівна Констанкевич, яка опікується питаннями освіти, дала завдання, щоб надали статистику з усіх областей. Бо це проблема не тільки нашого регіону. Десь це питання стоїть не так гостро, бо є запас міцності. Чиновники поки що у відповідь на це питання просто опускають очі», – зауважив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus