USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Компенсації немає: на Волині не вистачає 55 мільйонів на стипендії і взяти їх ніде

16 Грудня 2021 18:38
У державному бюджеті на 2022 рік не передбачили коштів на компенсацію місцевим бюджетам за виплату стипендій учням закладів профтехосвіти, фахової передвищої та вищої освіти. Для Волині, приміром, нестача складає майже половину від річної потреби.

Про це стало відомо під час заходу Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» HOVERLA / проєкт USAID в Україні та Асоціації міст України «Обговорення новацій податкового та бюджетного законодавства у 2021-2022 роках».

Як зазначив голова бюджетної комісії облради, депутат Орест Маховський, питання забезпечення стипендій, розмір яких має зрости з січня – чи не найбільш проблемне у майбутньому фінансовому році.

«Чи не найбільше ламаємо голови, де відшукати кошти на підвищення стипендій здобувачів вищої, фахової передвищої освіти у закладах, які утримуються з обласного бюджету. Для Волинської області це діра в 55 мільйонів: 60 мільйонів є, а ще майже стільки треба відшукати. А звідки відшукати, коли додаткова дотація зменшена, базова дотація зменшена, освітня субвенція залишена на тому ж рівні, що і в поточному році, хоча мінімальна зарплата з грудня зросла і ще зростатиме», – наголосив він.

Тож депутат поцікавився у присутнього представника Мінфіну, чи передбачені в державному бюджеті 2022 року якісь компенсації місцевим бюджетам на такі видатки.

У відповідь директор департаменту політики міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів Міністерства фінансів Олександ Корінь повідомив, що в ухваленому держбюджеті таких видатків немає. Однак це питання обговорюється.

«Питання стипендій піднімається і обговорюється, але компенсацій в держбюджеті немає. В який спосіб буде врегульовано, я поки що теж не можу сказати», – зазначив він.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 16 Грудня 2021 19:37
будуть занижувати знання студентів...шкода
Анонім Показати IP 16 Грудня 2021 21:03
Ого скільки коментів, від обурених студентів. Здурети мона)
Андрій Показати IP 16 Грудня 2021 22:04
діра є в іншому місці... а тут потрібно правильно перерозподілити кошти якщо обирати нові лавочки чи навчання дітей батьки ( нагадаю депутатам це ті хто наповнюють бютжет які вони розподілять) оберуть навчання своїх дітей...
Ору Показати IP 16 Грудня 2021 22:24
Держава в цьому році насправді передбачила багато коштів місцевим бютжетам це: «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю шкільних автобусів» на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення І.Т.П зрозуміло, що грошец мало не буває але панове депутати не чесно тратити кошти на прокладання доріг до своїх домоволодінь/бізнесів і казати, що студенти багато грошей "проїдають" на степендії...
лучанка до Ору Показати IP 17 Грудня 2021 08:02
В групі 30 студентів,і тільки одна отримую стипендію дитини-сироти. Так,може багато де. А тепер ще буде менше...
Степан (Крымчанин) Показати IP 17 Грудня 2021 09:56
Готова группа демонстрантов. Практика показывает, что Все "революции" на Украине начинаются со студенческих протестов начиная с "революции на граните" и до "гидности" -"онижедети".
Народна прокуратура Показати IP 17 Грудня 2021 17:49
"Слуги" рахують, що нічого з нашими студентами не станеться й без стипендії. Головне, встановити стипендії в розмірі 6 000 грн. для дітей з ДНР-ЛНР, що запропонувала Ірина Верещук. Вони ж для нас більш цінні, ніж власні діти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus