USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині немає африканської чуми свиней, – ОУЛМГ

25 Серпня 2018 19:22
Жодна відібрана на аналіз проба не підтвердила факту інфікування диких тварин африканською чумою на Волині, інформують у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, передає ВолиньPost.

Головний мисливствознавець Волинського ОУЛМГ Василь Сухопор розповів про комплекс заходів, які лісівники постійно проводять із метою попередження та ліквідації виникнення можливої загрози.

Варто зазначити, що тема африканської чуми свиней на Волині не втрачає сенсаційності, відколи у прикордонній смузі на Любомльщині виявили мертву тварину.

Тоді прикордонники повідомили про випадок фахівців Держпродспоживслужби. Одразу було відібрано проби на аналіз, який провели у львівській лабораторії. Там, своєю чергою, підтвердили факт захворювання кабана африканською чумою.

«Одразу після цього зібрали спеціальну протиепізотичну комісію і зона була оголошена закритою територією. Тоді ж вирішили у зоні спалаху хвороби відстріляти всіх диких кабанів. Задіяні були єгерська служба державних лісомисливських підприємств, користувачі приватних угідь, спеціалісти Держпродспоживслужби, представники громадськості. У зоні осередку, де виявили небезпеку, тоді відстріляли 14 кабанів. Провели необхідні аналізи. Фактів зараження чумою більше не було», – зауважив головний мисливствознавець ВОУЛМГ.

Так, на Волині було відстріляно загалом 56 диких кабанів. І жодна відібрана на аналізи проба не підтвердила факт захворювання на африканську чуму. 14 серпня «зняли» з карантину й Любомльський район області.

Попри те, що в області більше немає африканської чуми свиней, ситуація перебуває на постійному контролі керівництва ВОУЛМГ, проводиться депопуляція диких кабанів та відбір проб на аналізи.

Головний мисливствознавець Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства нагадав, що недавно знову заговорили про нібито факт захворювання на африканську чуму дикого кабана, але це також не підтвердилося в результаті аналізів.

Тож панікувати з цього приводу волинянам не варто. А от дотримуватися необхідних простих правил з метою уникнення загрози зараження треба всім.

«Падіж диких тварин може бути не лише від чуми. Часто такі випадки трапляються навіть через обробку урожаю неякісними хімікатами, якщо його вийшли споживати кабани. Також захворювання на чуму трапляються від неправильного захоронення свійських свиней, тож до цього питання потрібно підходити відповідально», – додав Василь Сухопор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатолій Показати IP 26 Серпня 2018 10:53
свиней по осінні порахують ! мисливці реально побачать наслідки чуми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus