USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Волині непрацевлаштованим резервістам виплатили по 16-17 гривень за добу

9 Грудня 2021 14:24
Резервістам, які перебували на навчаннях з тероборони і не є офіційно працевлаштованими, заплатили менше як по 200 гривень добових за весь період.

Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради.

Як повідомив начальник управління з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Валентин Сушик, резервістам, які є непрацевлаштованими, нараховували добові, відштовхуючись від розміру середньої заробітної плати. У результаті такі особи отримали по 16-17 гривень за добу.

«Виплати резервіста здійснюються наступним чином: згідно із чинним законодавством особам, які не є працевлаштованими, нараховується від середньої заробітної плати. Якщо ж особа не працевлаштована, але військовозобов’язана, і є резервістом, у неї, на жаль, така маленька виплата. Це залежить не від нас, а від законотворчих актів. Враховується те, що їх харчують за кошт держави. Тому виходить 16-17 гривень доба», – пояснив він.

Як зауважила депутатка облради Юлія Вусенко, такий розмір виплат людям, які стають на захист країни, неприпустимий.

«Ми розуміємо, що це ті люди, на яких ми будемо розраховувати, але з таким ставленням буде набирати в органи тероборони непросто», – зауважила вона.

Урешті депутати вирішили напрацювати звернення до компетентних органів про зміну нарахування добових резервістам органів територіальної оборони і розглянути його під час однієї з наступних сесій.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олесь Показати IP 9 Грудня 2021 19:52
Не за гроші треба захищати свою землю а за ідею і любов до тої землі . За гроші тільки царі роблять , прості люди боронять свої сімї від ворога і ніякими грошима тое не оплатиться
локі до Олесь Показати IP 9 Грудня 2021 20:59
Так чому ж ти ще досі тут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus