USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині обміняли вже близько 10 тисяч LED-ламп

17 Липня 2023 17:58
На Волині триває другий етап обміну ламп розжарювання на енергоефективні LED-лампи. Нині можливість безкоштовного обміну мають юридичні особи.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

За словами керівника Волинської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Івана Люсака, в області подали заявки 52 юридичні особи. Загалом вже обміняли 9 237 лампочок.

«Обміняти лампи розжарювання на енергоефективні LED можуть освітні та медичні заклади. Це, зокрема, дитячі садки, школи, профтехучилища, вищі навчальні заклади, спортивні і музичні школи, автошколи. Окрім того, послугою можуть скористатися поліклініки і лікарні, стоматологічні клініки, лабораторії та інші медичні заклади», – зазначив Іван Люсак.

Як юридичним особам обміняти стару лампу на LED:

авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою КЕП юрособи;

перейти до розділу «Послуги»;

вибрати «Обмін лампочок» і заповнити запит;

вказати площу і вибрати кількість та тип ламп у межах ліміту;

підписати заявку.

Юридичні особи можуть обміняти на 10 квадратних метрів по три лампи в аудиторіях, палатах, процедурних кімнатах та по дві лампи на 10 квадратних метрів для місць загального користування.

До слова, програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України, АТ Укрпошта в усіх регіонах України, окрім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Нагадаємо, в середині січня уряд України оголосив про запуск програми безкоштовного обміну старих ламп розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи. Програма обміну охопила 23 тисячі населених пунктів України.

За майже два місяці жителі Волині обміняли майже 460 тисяч старих ламп на LED у відділеннях «Укрпошти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus