USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Понад 6 млн на захист довкілля Волині: на які заходи витратили гроші

12 Серпня 2023 06:17
На Волині діє регіональна екологічна програма «Екологія 2023-2026». Щоправда, у першому півріччі 2023 року кошти із держбюджету на цю програму не виділялися.

Про основні напрямки роботи та виконання природоохоронних заходів на території Волині розповів під час брифінгу начальник управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Валентин Кухарик.

Основними напрямками природоохоронної діяльності у першому півріччі були: заходи з охорони і раціонального використання водних ресурсів, ресурсів рослинного і тваринного світу, атмосферного повітря, збереження природно-заповідного фонду, раціонального використання і зберігання відходів виробництва та побутових відходів.

Як відзначив начальник обласного управління екології та природних ресурсів, кошти державного бюджету на виконання природоохоронних заходів у звітному періоді не виділялись. Разом з тим, 6,3 млн грн обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (ОНПС) були спрямовані на: будівництво очисних споруд у смт Торчин Луцького району, реконструкцію каналізаційних очисних споруд смт Цумань, ремонт водовідведення та здійснення заходів щодо запобігання підтопленню на території Колодяжненської сільської ради, проведення лабораторних досліджень якості атмосферного повітря, благоустрій та очистку меліоративних систем, ремонт мереж водовідведення та внутрішньгосподарських каналів, зарибнення водних обʼєктів області.

Читати ще: На Волині обміняли вже близько 10 тисяч LED-ламп

Також за рахунок коштів обласного фонду ОНСП на Волині реалізовано проєкт з обміну ламп розжарювання на лампи LED.

«Фактично, цей проєкт в області знаходиться на завершальному етапі, – поінформував Валентин Кухарик. – На складах Укрпошти, яка є основним зберігачем та надавачем цієї послуги, чекають утилізації близько 9-10 тисяч лампочок. З початку проєкту на Волині обміняли та утилізували 656 тисяч ламп».

Крім того, програма «Екологія 2023-2026» спрямована на контроль та виявлення в атмосферному повітрі шкідливих речовин. Щоденний моніторинг якості повітря проводить Гідрометцентр, який має чотири пости на Волині: з них три у Луцьку та один у смт Шацьк. Кількість таких постів планують збільшити – встановити їх у Нововолинську, Ковелі та додатково у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
псих Показати IP 12 Серпня 2023 08:25
всерівно пахне

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus