USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині одна громада допомогла іншій добудувати школу

23 Грудня 2021 19:47
Більше 2 мільйонів гривень виділила Боратинська громада на добудову школи в селі Башлики сусідньої Цуманської громади.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради.

Зокрема, як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, на завершення будівництва школи у селі Башлики і розрахунок з підрядниками надійшло 2,242 мільйона гривень з Боратинської громади.

Як відзначив голова бюджетної комісії, депутат обласної ради Орест Маховський, це чи не перший випадок такої взаємодопомоги між громадами.

«Це приклад того, як громади можуть допомагати одна одній. Бо цього року Цуманська громада виділила 3 мільйони зі свого бюджету, ще 1 мільйон співфінансування надійшов з соцеконому і власних коштів в бюджеті громади немає. А одна з сусідніх громад виділила кошти і ця сума дозволить завершити і здати в експлуатацію даний об’єкт, щоб діти навчалися в зручних і комфортних умовах», – резюмував він.

Нагадаємо, загальний бюджет будівництва нового навчального закладу – 113 мільйонів 791 тисяча гривень. Цьогоріч на зведення школи-довгобуду з ДФРР виділили майже 49 мільйонів гривень. Школу будують вже кілька років. Нині виконання робіт на завершальному етапі і здати школу в експлуатацію планують цьогоріч.

До слова, триває також будівництво шкіл у селах Піща та Стобихівка за кошти ДФРР. Будівництво школи у Піщі також обіцяють цього року завершити, а в Стобихівці – наступного року.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus