USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Голова ОДА проігнорував батьків, які не пустили дітей в аварійну школу

4 Вересня 2017 10:06
Понад 30 шкіл в різних районах потребують будівництва чи реконструкції: до ультиматуму мешканців села Стобихівка, які не розпочали навчальний рік 1 вересня через аварійний стан приміщень, голова ОДА лишився байдужим.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 4 вересня.

Голова ОДА Володимир Гуничик розповів, що під час відвідування Камінь-Каширського району 1 вересня зустрівся в селі Осівці з делегацією села Стобихівки. Голова сільради та директор школи, з його слів, звернулися з ультиматумом: якщо не розпочнеться будівництво школи в Стобихівці, вони не розпочнуть навчальний рік. Нагадаємо, кілька років тому громада все ж таки домоглася виготовлення проектно-кошторисної документацію на новий об’єкт. Згідно із цим документом, будівництво школи обійдеться у 40 мільйонів гривень. Ні з районного, ні з обласного бюджетів такої величезної суми виділити немає можливості.

Посадовець повідомив, що в області 32 об’єкти потребують термінового втручання в питання побудови шкіл.

Він визнав, що неприємна ситуація існує у Ківерцівському районі, де в одній з сільрад діти навчаться у приміщенні напіврозваленого сільського клубу, також за 7 років не змогли добудувати школу у Старовижівському районі. З його слів, область має обмежений ресурс. Так, кошти ДФРР становлять 115 мільйонів гривень, решта наявних коштів – ще приблизно стільки ж, а будівництво лише однієї школи потребує від 35 до 55 мільйонів.

Володимир Гунчик зазначив, що говорив представникам сільської громади, що наступного року в області завершать будівництво чотирьох шкіл – в Осівцях, школи №27 у Луцьку, у Вербках Ковельського району та Любохинах Старовижівського району.

У наступному році закладатимуть основу будівництва ще чотирьох шкіл – відповідне рішення виноситимуть на розгляд депутатів Волиньради. Пріоритет, мовляв, визначатимуть для тих громад, де ситуація вкрай аварійна, а місцеві громади готові забезпечити співфінансування. Отже, голова ОДА не підтримав прохання громади Стобихівки щодо будівництва школи та стверджує, що директор школи та голова сільради не навели потрібних аргументів.

Начальник управління освіти, науки та молоді Людмила Плахотна повідомила, що без старту навчання у селі лишилися приблизно 300 учнів, але наразі школа працює.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 4 Вересня 2017 10:16
Пригадую раніше звітували, що Волинь готова до навчання 100 %. Хто приймав об'єкти перед початком навчання. Догану...
Українцям Показати IP 4 Вересня 2017 10:21
Сьогодні живе колишній президент України Віктор Янукович- «Сусідами колишнього українського політика є Валентин Юдашкін, Юлія Латиніна і патріарх Кирило. 25 серпня місце проживання Януковича «розсекретив» російський співак Йосип Кобзон, що проживає у підмосковному селищі Баковка, який розповів, що «…паркан до паркану зі мною – ми цю споруду жартома називаємо «Китайська стіна» – сьогодні живе колишній президент України Віктор Янукович». Кирило і Янукович чекає готівки , яку український народ щиросердечно жертвує , але вона попадає половина чи більше отим сусідам через паркан
Ігор Показати IP 4 Вересня 2017 11:45
Гунчик навіть не вислухав людей. Поїхав з коханкою в ресторан. Позорно для області.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus