USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині потрібно майже 130 млн, щоб завершити будівництво низки шкіл та дитсадків

25 Січня 2019 16:33
Низку об’єктів, на які виділені кошти з ДФРР, можуть завершити вже цього року: розраховують отримати фінансування у розмірі майже 130 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку 25 січня.

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА Валентин Цьось, засідання проводять для того, щоб визначитися з процедурою голосування за проекти, які розбиті на сім напрямків. Вже відомо, що з Державного фонду регіонального розвитку у 2019 році виділять для Волині 235,582 мільйона гривень. З них 201,4 мільйона становитиме загальний фонд, понад 30 мільйонів – спеціальний фонд.



У 2018 році кошти спецфонду не надійшли, відповідно, в області не змогли завершити низку об’єктів. Мінрегіон цього року надаватиме пріоритет об’єктам, які є перехідними і які будуть завершені у 2019 році. Залишкова вартість 21 незавершеного об’єкта в області становить 473 мільйони гривень. Як перехідні об’єкти, що повинні бути завершені у 2019 році, виокремили 11 об’єктів.

До переліку увійшли: реконструкція Горохівської школи, де вже тривало будівництво, вважають, що роботи треба завершити до початку навчального року; капремонт даху Локачинської ЗОШ з термомодернізацією, потрібно ще 4,245 мільйона; будівництво ЗОШ в селі Любохини, що триває вже шість років, об’єкт готовий на понад 90%, його також планують здати до 1 вересня; будівництво школи в селі Осівці Камінь-Каширського району – об’єкт має такий самий ступінь готовності; реконструкція школи та дитсадку у селі Старосілля Іваничівського району, для завершення робіт потрібно 2,3 мільйона; реконструкція частини приміщення ЗОШ під навчально-виховний комплекс у селі П'ятидні Устилузької ОТГ – проект подавали на 2018 рік, але тоді не врахували перерахунку кошторису, для завершення робіт наразі потрібно 1,45 мільйона; придбання томографа для Ратнівської центральної районної лікарні (очікують отримати кошти спецфонду, що мали надійти у 2018 році).

Також серед перехідних об’єктів на цей рік: капремонт і облаштування спортивного майданчика зі штучним покриттям Турійської ЗОШ – для завершення робіт потрібно 12,2 мільйона; нове будівництво навчальних приміщень в Луківському опорному навчальному закладі, потрібно 18 мільйонів; капітальний ремонт стаціонарно-лікувального відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів району в селі Гуща Любомського району; будівництво ДНЗ у селі Крупа Луцького району – потрібно 27 мільйонів, роботи стартували у 2018 році. Всі перераховані об’єкти планують завершити цього року. Для них потрібно виділити понад 129 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus