USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

З початку року штрафів на 2 млн грн: як на волинських дорогах зважують вантажівки

4 Вересня 2020 23:07
Цьогоріч сума нарахувань за перевищення вагових параметрів вже перевищує 180 тисяч євро. За проїзд дорогами загального користування без дозвільних документів працівники контролюючих органів оштрафували перевізників на 2 мільйони гривень.

Про це йдеться на Суспільне Волинь.

3 вересня, зокрема, на Волині працівники Укртрансбезпеки зупинили одного водія, який перевищив допустиму вагу вантажу.
З початку року ж склали 200 актів про перевищення вагових параметрів, – розповів Суспільному працівник Укртрансбезпеки в області Михайло Лущинський.

На Волині є 10 майданчиків для зважування великогабаритних транспортних засобів. Один із них на автодорозі Ковель-Луцьк.

Михайло Лущинський каже: окремі водії, знаючи про розташування вагового комплексу, намагаються його об’їхати. Таким чином, говорить, уникають проходження контролю.
Як розповів Михайло Лущинський, згідно із правилами дорожнього руху, в Україні дозволяють перевозити вантажі повною масою, які не перевищують 40 тонн.

«Навантаження по осям допустимі на одиночну 11 тонн, на здвоєну 16 тонн, і на потрійну 16 тонн. Для контейнеровозів є збільшення параметрів, повна маса 44 тони, на подвійну вісь 17 тонн на потрійну 24 тони», – розповів працівник Укртрансбезпеки.

Зі слів Михайла Лущинського, якщо температура повітря буде більша за 28 градусів, то маса авто має бути не більше 24 тонн, навантаження на вісь не більше 7 тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанка Показати IP 7 Вересня 2020 09:39
На трасі Луцьк Маневичі не зважують!!!!!!
Перехожий Показати IP 8 Вересня 2020 20:44
Чому не зважують? Одні возять перегрузи інші щоб закрити очі беруть хабар і відпускають і всі це добре знають.Потім дивуються чому в нас дороги погані. Звісно возити по 35-40 тонн щебню чи піску а вага проплачена це не є секретом а просто корито біля якого всім добре хто має до нього відношення . Думаю що нічого нового не відкрив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus