USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині освятили каплицю на честь Успіння Пресвятої Богородиці

5 Січня 2016 10:19
Новозбудовану каплицю в честь Успіння Пресвятої Богородиці освятили у суботу, 2 січня, в Любомлі, - інформує lutsk-ugcc.org.ua

Варто зазначити, що громада УГКЦ в Любомлі заснована ще в 2010 році, однак часта зміна священнослужителів не сприяла активному розвитку спільноти. Щойно з 2015 року спільними зусиллями отців Євгена Заборожнього (ЧНІ Ковель) та Володимира Уляна (адміністратора громади), а також прихожан та жертводавців вдалося отримати земельну ділянку та спорудити святиню.

Кульмінацією святкування стала Божественна Літургія, яку очолив Кир Йосафат (Говера) у співслужінні з отцями Сергієм Василівом (Рожищі), Августином Запоточним (ЧСВВ – Луцьк), Євгеном Задорожнім (ЧНІ – Ковель), Володимиром Маркевичем (Луцьк), Богданом Іващуком ( Положеве) та Володимиром Уляном. В урочистості брали участь також численні гості з різних парохій Екзархату.

Закінчилося святкування врученням подячних грамот жертводавцям святині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцьк Показати IP 5 Січня 2016 16:42
Михаїл і каплицю греко-католиків захватить.
АС Показати IP 5 Січня 2016 16:45
Ось з кого потрібно брати приклад. Збудували і освятили, а Михайло захватив любим методом і хизується.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus