USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині озвучили порядок нарахування плати за газ за новими цінами

9 Червня 2015 15:55
У ПАТ «Волиньгаз» розповіли про нові ціни на газ, а також про порядок нарахування сплати за блакитне паливо.

Про це стало відомо сьогодні, 9 червня, під час прес-конференції керівництва ПАТ «Волиньгаз».

Так, зі слів Нарахування вартості спожитого газу по особовим рахункам ПАТ «Волиньгаз» проводить за повний календарний місяць.

Тобто, якщо показники лічильника газу зняли не в останній день місяця, а споживач самостійно не передав показання за повний календарний місяць (результати, що знімаються в останній день звітного місяця) до ПАТ «Волиньгаз», підприємство проводить нарахування за послуги з газопостачання на підставі планових платежів.

В цьому випадку до спожитої кількості газу за станом на число, коли були зняті показання лічильника газу, додають прогнозоване використання газу споживачем до кінця місяця.

Слід зауважити, що волиняни можуть сплачувати або суму, зазначену в рахунку за повний календарний місяць, або самостійно визначити розмір платежу, виходячи зі своїх показників.

У разі, якщо споживачем будуть зняті та передані показання лічильника газу на останній день звітного місяця, розбіжності між плановим нарахуванням за повний календарний місяць і фактично спожитим газом будуть усунені.

Розрахунки за надані послуги з газопостачання можуть проводитися:

- за розрахунковими книжками;

- за платіжними документами, що виписує газопостачальне підприємство (виставленими рахунками).

За посередництвом контакт-центру можна передати показання лічильника газу, зробити звірку по оплаті, отримати консультацію по повірці приладу обліку газу, переоформлення особового рахунку та задати будь-які інші питання щодо газопостачання.

Для пільгових категорій споживачів передбачено надання інформації по наявності та розміру пільг та субсидій.

Постановою НКРЕКП від 3 березня 2015 року №583 затвердили роздрібну ціну на природний газ для побутових потреб - 7,188 гривень за один метр кубічний.

Також встановили пільгову ціну на природний газ, яка становить 3,600 гривень за один кубічний метр.

Скористатися пільговою ціною можуть споживачі, які використовують газ тільки на індивідуальне опалення або комплексно, лише на обсяг до 200 кубометрів на місяць у період з жовтня по квітень. Опалювальний прилад споживача має бути зареєстрований в газовому господарстві. З 1 травня до 30 вересня для всіх споживачів діє єдина ціна 7,188 гривень.

Варто додати, що з 1 травня 2015 року набув чинності новий спрощений механізм надання житлових субсидій. За консультаціями з цього питання варто звертатись в Управління соціального захисту населення.

Довідка. Взаємовідносини між ПАТ «Волиньгаз» та споживачами природного газу, в тому числі в частині нарахування та оплати за газ, зняття показань лічильників газу, врегульовані Правилами надання населенню послуг з газопостачання, затвердженими постановою КМУ від 09.12.1999р. №2246.

У разі виникнення запитань чи непорозумінь волинським споживачам блакитного палива пропонують звертатися до Контакт-центру по телефону 0332 280 104 (щодня з 08:00 до 20:00 год.) або писати на електронну пошту [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 16:14
В цьому випадку до спожитої кількості газу за станом на число, коли були зняті показання лічильника газу, додають прогнозоване використання газу споживачем до кінця місяця. це типу аванс, як в укртелекомі, я собі хочу і стільки беру.
вася Показати IP 9 Червня 2015 16:49
Так є, що наш газ нам втюхають по 7188 грн. Дякуємо владі які все роблять для людей.
липа до вася Показати IP 10 Червня 2015 06:28
вася, ты прям активистом стал))
Анонім Показати IP 9 Червня 2015 16:51
Умовами договору це не передбачено,то доки в нашій країні при наявності лічильників і сплати за фактично спожите,будуть нараховуватися норми на людину?! Приходиш платити комуналку,а тобі за тобі виставляють по2 рахунки за теж саме. Це називається по Європеські? Тепер ходи по інстанціям,бо дозвонитися не реально,а потім ще позов в суд за неіснуючу заборгованість
майдан Показати IP 9 Червня 2015 17:24
Ми скинулу продажну владу. а ця робить все по европейським стандартам. А вам все неподобається, скоро заживемо по европейськи, але не всі, приблизно 8 млн. (масад казав)
африка Показати IP 9 Червня 2015 18:08
На 3 місяці їду за кордон.хата на замку. як мені ці показники передавати? і на фіга тоді мені лічильник? і так вже 3 рази за місяць в тій конторі суми якогось боргу виясняв, скостили з 4 тисяч до 600 гривень. а вони тепер прес-конференції навчились робити, ви народу розяснення дайте. а ще буде зима!!!!!!!!!!!!!!!!
коротя Показати IP 9 Червня 2015 21:26
По-перше. В договорах фізосіб з Волиньгазом немає пункту відповідно до якого я повинен повідомляти показники лічильники; По-друге Порядок розрахунків не зареєстрований в Мінюсті. Члени Волиньгазу не перевищуйоте своїх повноважень
Лучанка Показати IP 11 Червня 2015 15:33
Це ппц. Нашим полішукам: і так недобре, і сяк недобре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus