USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині переселенці не можуть отримати урядову допомогу

2 Жовтня 2014 16:16
Уряд України пообіцяв кожному вимушеному переселенцю щомісячну допомогу 884 гривні, або 442 гривні. Втім, на Волині її отримати поки неможливо.

Так, 1-го жовтня, на сайті Урядового порталу повідомили, що тимчасово переміщені особи можуть отримати держдопомогу на шестимісячний період.

Згідно з їх повідомленням, допомога становить 884 гривні для непрацездатних осіб. Як повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк «Загалом на сім’ю цифра буде не вище 2400 гривень». Щодо джерел фінансування, то компенсують витрати на виплати тимчасово переміщеним особам західні донори.

Допомога буде надаватися й працездатним громадянам України - 442 гривні за умови перебування їх на обліку в Центрі зайнятості з метою отримання роботи.

Однак у центрі зайнятості переселенці спіткнулися об труднощі.

«Я тут без трудової книги, без нічого, мої документи лишилися на окупованій терористами, а в центрі зайнятості не реєструють, мовляв, необхідна для цього трудова книга, якої у мене немає. І як мені далі?! Я зараз шукаю роботу, але з неповною зайнятістю, бо в мене двоє маленьких дітей: 5 років хлопчику і 3 роки дівчинці, а дошкільні навчальні заклади працюють до 18.00, а далі мені немає їх на кого лишити. От, зараз я в балетках, навіть немає можливості купити тепле взуття, добре, що хоч дітям дали теплий осінній одяг. Вже нерви здають, сліз не вистачає, як буду далі – навіть не знаю…», - розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини Наталія.

Вона додає, що наступного місяця не неї чекають нові труднощі й випробування: до листопада вона безплатно живе в лучан, які її з дітьми прийняли в себе, а далі жінці треба шукати нову домівку.

Щодо урядових виплат - у Луцьку поки нічого не знають.

«Для того, аби оформляти якісь виплати – мають бути документи й механізм. До нас поки нічого не спускалося. Якщо таке рішення Уряду є, то, мабуть, до кінця тижня ми вже будемо знати що з цим робити», - розповідає заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради Тетяна Корецька.

Зауважимо, що згідно з офіційними даними Уряду, в Україні майже 350 тисяч тимчасово переміщених осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Людмила Показати IP 2 Жовтня 2014 19:44
Новина висмоктана з пальця. Де ви бачили, щоб на наступний день після оголошення (!!!) почали виплачувати допомогу?
Тарас Семенюк Показати IP 2 Жовтня 2014 20:18
Я є працівником обласного центру зайнятості. Звертаюсь до Наталії, згаданої у статті. Якщо у Вас виникли питання щодо постановки на облік у центрі зайнятості та пошуку роботи, зверніться до мене за тел.725240. Ви отримаєте вичерпні відповіді на Ваші запитання та пропозиції роботи відповідно до Ваших професійних навичок, у тому числі із наданням житла.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus