USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині переселенці з Донецька можуть залишитися без даху над головою

17 Липня 2015 08:00
Переселенцям з Донецька вже 1-го серпня не буде де жити. Жінка похилого віку Маргарита Шантгай та її син Гліб намагаються вирішити проблему із житлом у Іваничівському районі. Про це повідомляє Буг.

Волонтерська організація “Донбас SOS” пропонувала різні шляхи вирішення проблем із донеччанами у 2014-му році. Гліб Шантгай із 78-річною мамою Маргаритою Глібівною 27-го жовтня зібрали речі та відправились на захід із рідного Донецька.

“Нам казали волонтери “Донбас SOS”, що прихистити можуть лише на заході країни. Дуже зрадів, бо завжди мріяв жити саме в цій частині України. Ми сіли в старенькі “Жигулі” і поїхали у Луцьк,”- розповідає пан Гліб.

Там Глібові та його мамі Маргариті волонтери надали місце на тимчасове проживання у гуртожитку Інституту підвищення кваліфікації педагогів. “У Луцьку були недовго. Звідти нас “попросили” переїхати в іншу місцевість. Запропонували селище міського типу Іваничі. Так ми й опинились у цьому районі, “- продовжував розмову корінний донеччанин.

У Іваничівському районі для 2-х переселенців виділили хату у селі Грибовиця. Із господаркою будинку уклали договір про безоплатну оренду. Термін дії договору, зазначений у документі – 6 місяців. Пан Гліб та Маргарита Глібівна повинні були жити у Грибовиці із листопада 2014-го року до травня 2015-го року. Господиня хатини пішла на поступки – дещо продовжила час проживання. Пані Євгенія дозволила перебувати у її будинку до 1-го серпня 2015-го року, оскільки в подальшому планує його продати.

“Держава зовсім не допомагає, а я сплачую податок за свою земельну ділянку в Грибовиці, тому мені це просто невигідно. Декілька тисяч гривень я вже витратила на сплату податків. Звісно, я зголосилася допомогти. Однак, зараз це мені приносить лише грошовий збиток, тому я не можу ще продовжити час на проживання переселенців”, – розповіла Євгенія.

Господиня у серпні 2015-го року хоче виставляти на продаж хату, у якій зараз живуть 78-річна Маргарита Глібівна із сином Глібом. Оскільки у переселенців немає грошей на викуп будинку, то, відповідно, вони залишаться без даху над головою.

Зараз Гліб стоїть на обліку у Центрі зайнятості. Працював на підприємстві “Пан Курчак” у Нововолинську. Але за станом здоров’я (хвороба нирок) не зміг і надалі там залишитись.

Була навіть думка піти добровольцем в АТО, але чоловік не придатний до військової служби зі зняттям з військового обліку.

Представники Іваничівської районної ради не можуть чи вже не хочуть допомагати переселенцям із житлом, яким раніше надали притулок.

Корінний житель Донецька чекатиме будь-якої допомоги від Іваничівської районної ради. Гліб Іванович говорить, якщо до 31-го липня йому не допоможуть, то він просто із усіма речами приїде у фойє Іваничівської райдержадміністрації. Просто там і житиме. Іншого виходу він поки не має.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 17 Липня 2015 10:37
"Корінний житель Донецька чекатиме будь-якої допомоги від Іваничівської районної ради. Гліб Іванович говорить, якщо до 31-го липня йому не допоможуть, то він просто із усіма речами приїде у фойє Іваничівської райдержадміністрації. Просто там і житиме. Іншого виходу він поки не має." Корінний житель хай чекає на корінній батьківщині.
корінний Показати IP 17 Липня 2015 11:33
Життя корінних жителів Волині ні чим не краще,а по де куди і гірше за життя корінних Донетчан,то шо всі до облради!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus