USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чи є місця для переселенців на Волині?

25 Листопада 2014 12:08
Ситуація на Сході все погіршується, тому звідти прибуває все більше біженців. Також продовжують прибувати і з тимчасово окупованого Криму.

Більшість змушені приїжджати туди, де у них немає ні рідних, ні знайомих. Багато людей надають благодійну допомогу постраждалим: хто речами, хто грошима. Таким чином, переселенців забезпечують речами першої необхідності, - інформує Vsemisto.info.

Більшість громадян не мають змоги придбати чи орендувати житло. Вони звертаються в спеціальні пункти, де реєструються і отримують статус біженця. Саме за допомогою цих пунктів вони мають можливість отримати матеріальну допомогу: теплі речі, їжу і тимчасове житло.

У волонтерському русі беруть участь деякі готелі, гуртожитки і санаторії. На жаль, складно вмістити всіх переселенців відразу.

Але, все ж, наша область має можливість забезпечити людей дахом і їжею.

На даний момент є наступна кількість вільних місць у Волинській області:

Гуртожиток - 39

Будинки садибні - 598

Санаторії - 105

ІНШЕ - 259

Всього місць: 1001 (житло від держави).

Такі показники на сьогоднішній день. Це прекрасні цифри. З питань отримання тимчасового житла можна звертатися в управління міграційної служби або на урядову гарячу лінію 0 800 507 309.

Також там порадять, де працює склад, на якому є теплі речі, постільна білизна, посуд і їжа. Все це можна отримати з довідкою, яка свідчить про те, що людина має статус біженця. Такі склади регулярно поповнюються речами від благодійників.

Всі бажаючі запропонувати свою допомогу можуть звернути до відповідної установи. Тільки об'єднавшись, можна впоратися з ситуацією.

Окреме питання – вимоги переселенців щодо житла. Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що переселенець з Донецька просить квартиру в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Іван Показати IP 25 Листопада 2014 12:22
Місць немає !!!
Петро до Іван Показати IP 25 Листопада 2014 12:41
Є місця. У Луцьку багато багатоповерхівок зараз збудовано!
Анонім до Петро Показати IP 25 Листопада 2014 13:21
Збудовано на кошти приватні. Держава ніяких новобудов не будувала. Хочеш нове - плати, а так ,максимум,чим допоможуть- це кімнати в гуртожитку, будинки за містом без комунальних зручностей чи кімнати в санаторіях. Основне, щоб переселенці і таку допомогу з житлом оцінили.
Петро до Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 13:35
А приватний забудовник, що не може виділити з десяток нових квартир для переселенців?
Анонім до Петро Показати IP 25 Листопада 2014 13:43
Сходи до забудовників попитай,
Mik (галицька миша) Показати IP 25 Листопада 2014 12:24
Волиняни i галичани - справжнi українцi, якi завжди пiдтримують людей, котрi опинились у скрутному становищi. Певно, надавати всiм "квартири в Луцьку" за державний рахунок Волинь не зможе. Але, якiсь виходи знайдуться.
луцьк Показати IP 25 Листопада 2014 12:40
Оце наглота, а нам хто дасть.Я також не має квартири,знімаю і думаю,що не скоро її зароблю.Приїхало кацапьо, хай знімає квартири іде пахати на німецький завод або в Маневичі на земельку і копить на квартиру, як ми. Це вже занадто наглість і підлість.
Петро до луцьк Показати IP 25 Листопада 2014 12:42
не можна так казати! Не по християнські це!
перехожа до луцьк Показати IP 25 Листопада 2014 12:49
Наскільки я знаю то це житло не у самому місті Луцьк. а по усій області, так що це може бути і маленька хатка у далекому селі, а не маєтки в цетрі міста чи шикарні квартири у новобудовах) скажіть мені де зараз держава будує будинки?) усе приватне, і таким житлом ніхто розкидатись не буде задарма))))))))))
Mik (галицька миша) до луцьк Показати IP 25 Листопада 2014 12:49
Кожнiй мишцi потрiбна нiрка. Бодай волинськiй, бодай галицькiй, бодай донецькiй.
Песець Показати IP 25 Листопада 2014 12:46
А скільки людей з Волинської області і Луцька в критичних умовах стосовно житла, когось родичі загризли до того що або з спільного житла йти на вулицю, або в петлю полізти, когось обдурили юридично, когось нахабно виштовхали за двері і заступитись нікому, скільки жінок ризикують бути вбитими і покаліченими з малими дітьми, бо знову ж таки нікуди йти від тирана- придурка, бо платити 1500 в, кращому випадку, за однокімнатку і утримувати себе і дітей нереально, то значить цим людям ніхто на хер і пальцем не поворухнув щоб якось допомогти, ваші проблеми, то ваші проблеми, бо житла нема, а тут виявляється Є!
Mik (галицька миша) до Песець Показати IP 25 Листопада 2014 12:54
Саме через проблеми розподiлу житла можуть розпочатися конфлiкти мiж волинянами i "мiгрантами". Треба уникнути їх!
Анонім до Mik (галицька миша) Показати IP 25 Листопада 2014 13:29
Конфлікти можуть початись не через житло, а через ставлення переселенців до самих волинян. Якщо,переселенці будуть нав'язувати тут свій "русский мир", кричати, що ви фашисти і бєндєровци, ви нам далжни, то копня в одне місце дістануть, а не допомогу.
Тима Показати IP 25 Листопада 2014 13:06
Тому, що це питання дуже болюче. Чомусь ніхто не піднімає цієї проблеми, а вона вже глобальна - ЖИТЛА НЕМА І ЗАРОБИТИ НА НЬОГО НЕРЕАЛЬНО, окрім як покинути дітей і наймитувати роками за кордоном, і то, це чи ще пощастить, або красти. Не треба тільки тут розписувати, як своїм розумом можна завжди заробити і подібне ля-ля, бо не всім дано бути успішними підприємцями, ділками і т. д., більшість людей нормальні середньостатичні сумлінні виконавці, як і в будь-якій країні, і якраз саме вони викинуті на узбіччя, бо батьківське житло не резинове, а держава в цьому напрямку ні кроку не робить, щоб хоч цивілізована оренда була з гарантією захисту прав сторін, не кажучи вже про допомогу і сприяння в придбанні свого житла. Совок, на який зараз всі кому не лінь гівно ллють, житлом забезпечував, хай гуртожитками, комуналками, хрущовками, але забезпечував.
Петро Показати IP 25 Листопада 2014 13:37
Ніяке то питання не болюче! Дати квартири переселенцям у нових багатоповерхівках у Луцьку-і крапка!
Хлоп до Петро Показати IP 25 Листопада 2014 13:51
Тобто змінюємо тактику поплюження східняків на ВН, так? Тоді чому тільки в нових багатоповерхівках? Взагалі виселити лучан з їх квартир з 3 по 5 поверх, та надати їх у розпорядження переселенців!
змія до Петро Показати IP 25 Листопада 2014 14:14
то віддай їм своє власне житло, а чужим так легко не розпоряджайся, благодійник м.ть твою.
Петро до змія Показати IP 25 Листопада 2014 20:02
я про новозбудовані квартири у Луцьку тобі кажу, бабо!
Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 14:09
В путіна переселенцям новобудови дають,забезпечують депутатськими посадами і дачами в Сочі. Росдура вже законопроект прийняла. Пакуй валізи і щасливої дороги. Основне голосніше кричати:" Рассия"," Путин-введи войска".
Я Показати IP 25 Листопада 2014 14:15
Наші земляки воюють на сході а вони чоловіки зі сходу як щурі втікають до нас.А працювати ніхто не хоче.Тільки ходять по кабінетах.Де б урвати які гроші на дурнях.Ідіть захищайте свої домівки.
Анонім до Я Показати IP 25 Листопада 2014 14:35
А вы не езжайте эти домивки бомбить,и никто к вам не поедет.
Хлоп до Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 15:07
Не обов"язково. Можна взагалі туди переїхати бідним волинякам, що за все своє незалежне життя не заробили на житло, і оселитися у пустуючий багатоповерхівці в Луганську, наприклад...
Так до Хлоп Показати IP 25 Листопада 2014 15:25
не заробили на власне житло, хоч працювали, а не шарой.бились, все "незалежне життя",а ти, смердюче падло, ще глузувати з цього будеш? то с.ка ще й саме можеш залишитись без житла і діти твої теж, бо гарантій пожиттєвих в цьому світі нема ні на що.
Хлоп до Так Показати IP 25 Листопада 2014 15:43
То з'явився шанс отримати, ароматний господарю)) i перевiрити в той самий час звiдки ракети та мiни летять у мiсто.
волинянка до Хлоп Показати IP 25 Листопада 2014 15:29
Ви до лапаєте своїми язиками,що ми вас луганських і донецьких ледащо і пянищо виженемо звідси віниками.Чого до нас прете, а в расею вами любимою валіть.А присунулись працюйте, як ми.Ото непотрібі одні алкаші і наркомани та ледацюги
Хлоп до волинянка Показати IP 25 Листопада 2014 15:48
Чого пруть i cам не знаю. Напевно тому ж, що i вам вугiлля та газу хочеться...
Анонім до Анонім Показати IP 25 Листопада 2014 15:29
Боже боронь.Та кому ви на хвіст впали. У нас Луцьк, Львів з кожним роком все кращим і охайнішим стає. Самі ,дураки, кашу заварили, Путіна закликали господарювати. Голод і розруху уже маєте. Нам такого "раю"(так твій дончанін висловлюється)не потрібно.Так що їжте кашку,не обляпайтесь.
Анонім до Анонім Показати IP 26 Листопада 2014 07:00
Только вот народ все нищал и нищал.Хрен ли на майдан выходили,если так все в шоколаде было,а сейчас эшелонами едете людей убивать за 2 тыс гривен?Сидите и обустраивайте свои Луцк и Львов,а не разбрелись как тараканы по всему миру в поисках куска хлеба.
Анонім до Анонім Показати IP 26 Листопада 2014 09:54
ви на майдан за 200грн. виходили. у вас все в шоколаді було. Сиділи б і далі так. Ні вам рососісію давай. Маєте рососісію. Чого ж тепер розповзлись, як таракани по України з протягнутою рукою? Маєте рай рососіський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus