USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині перевантажені фури наштрафували на €22 тисячі

8 Серпня 2016 11:07
22 тисячі євро штрафів заплатять перевізники, які пускають перевантажені фури дорогами Волині в спеку, чим руйнують дорожнє покриття.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що перевантажені великогабаритні транспортні засоби масово курсують нещодавно відремонтованою трасою Луцьк-Львів, ремонт якої обійшовся Волині майже у півмільярда гривень.



Під час наради Гунчик зауважив, що незважаючи на неодноразові попередження та дорожні знаки, перевізники ігнорують правила перевезень, наносячи велику шкоду волинським дорогам. Температура повітря цими днями сягала 30 градусів, а на дорогах області тривав інтенсивний рух транспорту. Хоча, відповідно до законодавства, вже при 28 градусів тепла рух транспортних засобів з вагою більше 7 тонн на вісь і загальною вагою більше 24 тонн заборонений в період з 11:00 до 23:00.



Заступник начальника служби автомобільних доріг Волині Юрій Ришкевич зазначив, що для відстою транспорту облаштували 27 майданчиків, в області працює пересувний зважувальний комплекс, який дозволяє виявити порушників.

Завдяки ньому перевізників вже оштрафували на 22 тисячі євро штрафів на перевізників. Із них вже оплатили 120 тисяч гривень, інші стягуватимуть через суд, якщо через місяць перевізник не заплатить добровільно.

Рижкевиш зазначає, що навантаження існує практично на всі дороги. В частині районів це пов’язано з перевезенням лісу та щебеню, в інших – врожаю зернових.

Аби зберегти дорогу Львів – Луцьк на 129-ому кілометрі траси працює ваговий комплекс. За 2 тижні тут провели 232 зважування, й кожного дня тут «ловлять» 8 - 10 порушників.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко зауважив, що в області почали працювати групи швидкого реагування поліції. І вже за перші дні роботи склали 19 постанов за рух перевантажених фур дорогами Волині. На думку Володимира Солоненка, найлегше контролювати автомобілі прямо на виїзді з автобаз та у точках початку їх руху.



Натомість Володимир Гунчик зауважив, що жоден сільський голова не звернувся в профільні органи з проханням вподяркувати питання перевезення вантажів в період спеки. Мовляв, їх позиція проста – навіщо псувати відносини з сільгоспвиробником та бізнесом. Як результат, 40% проблемних доріг області – це ті, які пошкоджені через недбалу експлуатацію.

«Не встигли вирівнюючий шар покласти на трасі Луцьк – Львів, як погнали тудою зерновози перевантажені», – нарікає Гунчик та закликає профільні служби «безжалісно зупиняти і штрафувати водіїв і дивитись, хто за ними стоїть».

Також зазначає, що для області хочуть придбати ще 3 портативних вагових комплекси. Мовляв, враховуючи їх вартість в 200 тисяч гривень і кількість штрафів, їх покупка економічно виправдана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
владі Показати IP 8 Серпня 2016 11:21
давно пора штрафувати за перегруз
Перевізник Показати IP 8 Серпня 2016 11:40
У нас в Україні неправильний підхід, потрібно, так як в Німеччині робити штрафувати вантажовідправників за це, тоді вони два рази подумають чи варто перенавантажувати авто чи ні, і плюс перевізник не полакомиться на лишні 300 грн...
Лучанин Показати IP 8 Серпня 2016 11:45
А ремонт дороги обійдеться в 20 мільйонів? Гарний бізнес
Deymon Показати IP 8 Серпня 2016 12:55
І таких пересувних комплексів треба не 1, а з добрий десяток ...тоді будуть їздити з нормативним навантаженням
Бандеровець Показати IP 8 Серпня 2016 15:26
А з яких пір у нас штрафи у євро начисляюьться та оплачуються?
Анна Показати IP 9 Серпня 2016 11:12
А чому ні слова про перегружені авто з щебенем, на дорозі "Луцьк - Маневичі", які їдуть в спеку і перетворюють дорогу на жахіття?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus