USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть обмежити рух вантажівок. Депутати побоюються корупції

14 Березня 2015 16:44
Депутати облради хочуть, аби Київ відновив державний контроль за великогабаритними автівками: щоб ті, які більше 40 тонн, не їздили дорогами, бо це руйнує асфальтне покриття.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го березня.

Нагадаємо, що відповідно до вимог Правил дорожнього руху, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України № 1306 від 10.10.2001 року, дозволена максимальна маса транспортного засобу з вантажем, що не перевищує сорока тонн.

Як заявляють транспортники Волині, дорогами області їздять машини, максимальна маса яких сягає 60 тонн, а в поодиноких випадках і 70 тонн.

Зі слів працівників управління Укртрансінспекції у Волинській області, така ситуація на дорогах області вкрай негативно впливає на безпеку автомобільних перевезень та стан асфальтного покриття.

«Державний контроль габаритно-вагового транспорту унеможливить перевезення заборонених вантажів, які перевищують дозволені параметри. Відповідно, це дозволить зберегти в належному стані дорожнє покриття. У нас і так немає коштів будувати дороги, то давайте хоч збережемо те, що є», - наголосив начальник Управління Укртрансінспекції у Волинській області Володимир Степанов.

Втім, запропонований проект рішення «Про звернення управління Укртрансінспекції щодо відновлення здійснення заходів державного контролю згідно з вимогами транспортного законодавства територіальними органами Укртрансінспекції» до Прем’єр-міністра України не підтримали.

Окремі депутати висловлювали думки, що ця ініціатива призведе до того, що з боку працівників Укртрансінспекції почнуть виникати корупційні дії.

Остаточне слово буде за депутатами під час сесійного засідання, яке відбудеться 20-го березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
000 Показати IP 14 Березня 2015 17:36
Так Траса Луцьк-Ковель до прикладу
Лучанин Показати IP 15 Березня 2015 18:39
ви гляньте тільки які тонажі з карєрів совають... Ковельський, Рожещанськиі, Маневицький район... і вскільки влітає область в ремонті доріг....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus