USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині перевірять, чи законно працюють пансіонати

8 Лютого 2021 21:21
На Волині хочуть виявити, чи немає установ, де надають послуги з проживання та/або утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю з порушенням вимог законодавства.

Про це йдеться в розпорядженні голови Волинської ОДА від 4 лютого.

Згідно з документом, в області утворена робоча комісія з питань дотримання вимог законодавства з техногенної та пожежної безпеки суб’єктами господарювання, закладами, установами, у сфері управління яких перебувають готелі, пансіонати, хостели, будинки для людей похилого віку та осіб з інвалідністю незалежно від форм власності.

Зокрема, завдання цієї комісії - до квітня цього року виявити хто в області надає послуги з тимчасового або постійного проживання громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, осіб із залежністю від наркотичних засобів чи психотропних речовин.

До роботи комісії мають долучитися також голови РДА, голови територіальних громад, місцеві правоохоронці, рятувальники, представники соціальних служб.

Зокрема, на місцях хочуть виявити чи є в області факти надання послуг з проживання та/або утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю з порушенням вимог законодавства.

Нагадаємо, у зв’язку з трагічним випадком у Харкові, де внаслідок пожежі в приватному притулку для літніх людей загинули 16 мешканців, прем’єр-міністр видав доручення про здійснення позапланових перевірок місць проживання громадян похилого віку, а також готелів, хостелів і пансіонатів. Згідно з результатами позапланових перевірок, лише в одному пансіонаті система пожежної безпеки в належному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus