USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині перевізник, водій якого на смерть переїхав директорку школи, виплатить її дітям понад 200 тис. гривень

3 Січня 2022 12:48
Водію рейсового автобуса, який в Горохові на смерть переїхав директорку школи, присудили два роки умовно.

Про це йдеться у вироку Горохівського районного суду, повідомляє Zaxid.net.

Нагадаємо, трагедія сталась у листопаді 2018 року на автостанції у місті Горохів. Внаслідок наїзду потерпіла загинула на місці. В суді водій визнав свою провину, відомо, що ще до постановлення вироку він заплатив дітям загиблої 50 тис. грн. Але, окрім того, перевізник повинен виплатити по 210 тис. грн морального відшкодування.

Читати ще: У Горохові автобус на смерть переїхав директорку школи

Як йдеться у вироку Горохівського районного суду від 24 грудня, інцидент стався 23 листопада 2018 року на автостанції у Горохові. 56-річний водій автобуса ЗАЗ I-VAN А07А1-60 рейсу Горохів–Антонівка–Луцьк, рухаючись заднім ходом, наїхав на 61-річну жінку, внаслідок наїзду вона загинула на місці. За висновком судмедексперта, смерть постраждалої сталась через розтрощення грудної клітки та численні пошкодження внутрішніх органів.

Обвинувачений водій автобуса свою провину визнав. Чоловік пояснив, що наїхав на жінку через власну неуважність. Попросив також не карати його суворо та не позбавляти водійського посвідчення, оскільки саме водінням чоловік заробляє на життя. Відомо, що чоловік уже виплатив дітям загиблої 50 тис. грн.

Суддя Галина Адамчук визнала чоловіка винним у порушенні ч.2 ст. 286 ККУ (порушення ПДР особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть) та призначила йому два роки умовно. Водійського посвідчення підсудного не позбавлятимуть. Крім цього, перевізник, на маршруті якого працював водій, повинен виплатити двом дітям загиблої по 105 тис. грн.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів у апеляційному суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Зрозуміло Показати IP 3 Січня 2022 14:24
стільки коштує життя людини
Анонім до Зрозуміло Показати IP 3 Січня 2022 17:25
іноді навіть менше ніж зазначена сума в статті.Але ж усіх усе влаштовує .особливо ДІТЕЙ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus