USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині п’яна підприємиця на «Пежо» в’їхала у відбійник, а на суді заявила, що це подруга

12 Листопада 2022 16:51
На Волині п’яна підприємиця на «Пежо» врізалася у відбійник, а на суді сказала, що ДТП вчинила її подруга, яка на той момент перебувала за кермом. Хоча подруга підтвердила слова підприємиці, суд вирішив, що остання хоче уникнути відповідальності та все ж оштрафував її на 17 тисяч гривень.

Як ідеться у постанові Ківерцівського районного суду, правопорушення трапилося 4 вересня на автодорозі Н-22. Водійка «Пежо» 208, будучи п’яною, не впоралася з керуванням та врізалася в дорожнє огородження, яке розділяє смуги для руху.

Проте на суді водійка, яка є приватним підприємцем, свою вину заперечила. Вона розповіла, що гостювала у знайомих в селі Ботин та вживала там спиртні напої. Жінка розуміла, що керувати авто не зможе, тому попросила свою знайому відвезти її. З її слів, за кермом насправді перебувала її подруга, з невідомих їй причин остання не впоралась з керуваннямаг та врізалася в огорожу. Після ДТП зупинився водій попутного автомобіля і викликав поліцію. Її подруга боялася зізнатися чоловіку, що скоїла ДТП, тому протоколи склали відносно неї. На наступний день вона оплатила штраф за постановою про притягнення її до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 126 КупАП. Водночас жінка наголосила, що працівники поліції на неї тиснули, вона розгубилась. Наразі подруга уже зізналась чоловіку, і саме він здійснює ремонт її автомобіля.
Подруга підприємиці підтвердила її слова, сказавши, що за кермом дійсно перебувала вона. Як сталась ДТП, жінка не розуміє. Вона побоялася зізнатися чоловіку про те, що вчинила ДТП, тому попросила власницю авто взяти вину на себе.

Водночас патрульні відзначили, що коли вони під`їхали до місця ДТП, саме власниця авто ствердила, що вона була за кермом. Усе реєструвалось на відео бодікамер. Потім жінки почали говорити інше, однак патрульними це взято до уваги вже не було.

Тож суд не взяв до уваги показання жінок та розцінив їх як такі, що спрямовані на уникнення відповідальності власниці «Пежо». На думку суду, їхні слова спростовуються послідовними та ґрунтовними показами патрульних та суперечать відеозаписам з бодікамери.
У підсумку суд визнав винною у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 124, 130 ч. 1, ст. 139 КУпАП, саме підприємицю, оштрафувавши її на 17 тисяч гривень та на рік позбавивши водійського посвідчення.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Фірман Микола Показати IP 12 Листопада 2022 17:13
Суд уже відбувся ! Назвіть фамілії тих п'яних курок ! Пропили розум якого вони і не мали ! Нехай люди на майбутнє знають кого остерігатися !
очкарик Показати IP 12 Листопада 2022 17:23
Баби пють "ліхо", як пропащі чоловіки. Що ж то буде, людоньки?! Як нам, чоловікам, від них рятуватись?! Пяна баба - це апокалпсис!
Автор Показати IP 12 Листопада 2022 17:46
Вже задовбався писати! Прізвищ у судових реєстрах не вказують, а інформація взята звідси! Амінь!
Нічого Показати IP 12 Листопада 2022 19:23
так пийнула, 3 проміле?
чоловік (сімейний) Показати IP 12 Листопада 2022 19:45
П‘ють ті жінки, яким немає кому вдома дати по зубах. П‘ють пропащі, які мали по 5-6 чоловіків і стали нікому не потрібні. Ви можете уявити жінку, яка з‘явилась додому п’яна і на неї будуть дивитись чоловік та діти? Мається на увазі жінка, яка себе поважає і поважає сім‘ю? Немає таких жінок, а якщо є, то чоловіки у них під п’яткою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus