USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині п’яний неповнолітній вчинив смертельну ДТП: батька, який пустив його за кермо, покарали умовно

23 Липня 2023 19:10
На Волині судили чоловіка, який допустив п’яного неповнолітнього сина за кермо. Хлопець вчинив смертельну ДТП, у якій загинуло двоє людей.

Про це стало відомо з вироку Турійського району суду.

6 березня п’яний Іван Б. допустив до керування автомобілем Skoda Octavia A5 свого неповнолітнього сина, який теж був у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік знав, що його син не є водієм, оскільки не отримував посвідчення водія.

Поблизу села Старі Кошари Ковельського району неповнолітній, не впоравшись з керуванням легковика, виїхав за межі проїжджої частини та перевернувся. Один з пасажирів загинув на місці ДТП, ще один помер в реанімаційному відділенні Ковельського МТМО, а одного з потерпілих доставили до травмпункту.

Іван Б. у суді визнав свою вину, розповівши, що в той вечір вживав алкогольні напої у лісопосадці разом зі своїми знайомими. Він сказав своєму сину сісти за кермо, аби перегнати авто додому, але по дорозі вони вирішили заїхати на блокпост до товаришів. Поблизу села Старі Кошари його син, об`їжджаючи яму, не справився з керуванням, внаслідок чого автомобіль з`їхав у кювет та перекинувся. Двоє пасажирів загинули, ще один отримав тілесні ушкодження.

Чоловік зазначив, що власником автомобіля є він, але придбав його для сина на вісімнадцятиріччя. Коли допустив його до керування автомобілем, то знав, що він перебуває в стані алкогольного сп`яніння та не має права керування транспортними засобами, оскільки ще не закінчив навчання.

Потерпілі подали до суду заяву, в якій вказали, що не мають жодних претензій до батька неповнолітнього хлопця. Тож суд призначив йому покарання у виді двох років та шести місяців позбавлення волі, замінивши його на півтора року іспитового терміну.

Зазначимо, що за повідомленням zaxid.net, у березні Ковельський міськрайонний суд призначив неповнолітньому сім років ув'язнення, також на сім років йому заборонили сідати за кермо.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus