USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

На Волині п’яний водій збив двох підлітків, 17-річний хлопець загинув: як покарали винуватця ДТП

28 Травня 2023 23:28
На Волині винуватця смертельної ДТП, який п’яним збив двох підлітків, посадили на п’ять років за ґрати. Також він змушений буде заплатити потерпілим понад 700 тисяч гривень моральної шкоди.

Відповідний вирок ухвалив Ковельський міськрайонний суд.

Смертельна ДТП трапилася 20 лютого 2021 року в селі Білин. П’яний водій Ford Focus Тарас Ц. не вибрав безпечної швидкості, не впорався з керуванням та наїхав на 15-річну дівчину та 17-річного хлопця, які на узбіччі.

Хлопець отримав відкриту черепно-мозкову травму, від якої, на жаль, помер.

Читати ще: «Водій сидів поруч із мертвим підлітком»: подробиці моторошної аварії на Волині

Керманич визнав свою вину повністю, розповівши, що після обіду того дня випив з друзями пива та кілька чарок горілки. Авто мав керувати не він, а інший водій, який пішов додому, коли потрібна була машина. Тож Тарас Ц. сів за кермо, аби наздогнати та повернути його. Чекати обвинуваченого він мав за перехрестям, де і сталася дорожньо-транспортна пригода.

Перед перехрестям керманич рухався зі швидкістю близько 50 кілометрів на годину. Під час наближення до перехрестя фари висвітили йому кут паркану, а з правого боку була темрява. Як виявилося, там поблизу дороги стояли люди. Побачивши пішоходів, він став гальмувати і дивитися, в який бік вони тікатимуть, аби об'їхати. Йому здалося, що люди тікають вліво, тож він повернув праворуч. Однак уникнути зіткнення не вдалося, він зачепив підлітків. Водій вважає, що невірно обрав швидкість, що й не дало йому змоги зупинитись перед перешкодою. Чоловік дуже шкодував про вчинене.

Вину керманича у смертельній ДТП підтверджують і докази, зокрема схема ДТП та результати тесту на стан алкогольного сп'яніння – 2,24 проміле.

Врахувавши обставини злочину, суд призначив Тарасу Ц. покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.

Також суд стягнув на користь потерпілих 72 тисячі гривень моральної шкоди з приватного акціонерного товариства «Українська транспортна страхова компанія». Натомість винуватець ДТП змушений буде виплатити постраждалим 733 тисячі гривень, раніше він частково відшкодував завдані збитки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus