USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині підготували зміни до екологічної програми

9 Березня 2016 09:36
Низку пропозицій щодо змін до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020» пропонують врахувати у Волиньраді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 4 березня.

Як повідомив начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Дмитро Новохатський, під час громадських слухань опрацювали зауваження до проекту програми. З його слів, враховані всі пропозиції.

Так, на реконструкцію каналізаційних мереж від будинків на вулиці Гагаріна у Рожищі з обласного бюджету профінансують 774 тисячі гривень, на збільшення площ об’єктів природно-заповідного фонду області передбачили 500 тисяч гривень в обласному бюджеті (6,5 мільйона повинно надійти з держбюджету, ще 500 тисяч – з місцевих бюджетів), на придбання контейнерів і спецавтотранспорту для збору та перевезення відходів на полігон ТПВ із рекреаційних зон на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» в проекті програми передбачили 1,75 мільйона гривень (з них 500 тисяч надійдуть з обласного бюджету).
Окрім цього, на видавничу діяльність та створення відеопродукції на екологічні теми (посібники, плакати, листівки, буклети, каталоги, книги, фільми тощо) передбачили 1,5 мільйона (500 тисяч з обласного та мільйон – з місцевих бюджетів). Для відновлення гідротехнічних споруд з метою збереження водності озера Світязь з обласного бюджету виділять 450 тисяч гривень.

Будівництво напірного колектора побутової каналізації на території Шацького НПП від санаторію «Лісова пісня» з підключенням побутової каналізації села Мельники до очисних споруд селища Шацьк із збільшенням потужності на 1000 м ³/добу планують здійснити за кошти державного (22,643 мільйона з Державного фонду регіонального розвитку) та місцевого (2,516 мільйона) бюджетів. Ці заходи планують здійснити у 2017 році. Ще 1,25 мільйона з держбюджету у рамках програми заплановано на розчистку русел річок Прип’ять та Стохід від надмірної рослинності та здійснення заходів щодо відновлення корінних природних комплексів на заповідних територіях Любешівського району. Відводи і винос в натуру меж прибережних захисних смуг на озерах та річках Любешівського району вартуватимуть 500 тисяч гривень, які також розраховують отримати з держбюджету.

Нагадаємо, що з суми у 515 тисяч гривень, передбаченої на реконструкцію та капітальний ремонт системи водовідведення селища Цумань Ківерцівського району, 50 тисяч члени комісії рекомендували спрямувати на будівництво притулку для бездомних тварин у Луцьку (КП «Ласка»).

Також обговорили питання пришвидшення спорудження другої черги полігону твердих побутових відходів у Нововолинську.

Голова ОДА Володимир Гунчик зазначив, що пропозиції включені в програму, але обсяги фінансування за цими пропозиціями – різні та виходять з фінансових можливостей. Під час розгляду питання звернулися до райдержадміністрацій та представників органів місцевого самоврядування щодо співфінансування заходів у рамках програми. З його слів, рішення сесій та включення цих заходів у місцеві бюджети повинні стати основою для співфінансування 10% з коштів місцевих бюджетів.

Члени комісії підтримали проект змін до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2020» та пропонували щокварталу заслуховувати звіт про виконання програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 9 Березня 2016 10:01
На посібники, плакати, листівки, буклети, каталоги, книги, фільми тощо передбачили 1,5 мільйона.Це на папір,який людям продадуть за гроші мордовороти-екологи та віддадуть іх на верх,якомусь синочкові чи доці чергового бізнесмена,що іх випускае ,а на відновлення гідротехнічних споруд збереження водності озера Світязь-450 тисяч....ДЕ тут державницький підхід???
Ода Показати IP 9 Березня 2016 10:28
І що знову на сесію піде цей некомпетентний чиновник чи вже його "дуже компетентна заступниця" і чи зміниться щось на краще якщо вони й удвох підуть... напевне ні
Колишній до Ода Показати IP 9 Березня 2016 12:41
Не знаю нового керівника. Але ж чим Вас не влаштовує компетентність заступниці? Не варто обливати когось брудом безпідставно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus