USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині підпалили агітаційний білборд Порошенка

5 Лютого 2019 15:35
Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА виявили на Волині пошкоджений білборд із зображенням чинного президента Петра Порошенка (самовисування), порушення щодо розміщення агітаційних матеріалів на користь кандидата у президенти Руслана Кошулинського (ВО «Свобода») та новий факт роздачі газет на користь Сергія Капліна («Соціал-демократична партія») без вихідних даних.

Так, 2 лютого спостерігач ОПОРИ зафіксував «зіпсований» білборд на трасі Р14 при в’їзді у селище міського типу Любешів. На білборді зображений чинний президент Петро Порошенко та глава Православної церкви України митрополит Епіфаній із Томосом про автокефалію. У частині постера із обличчям Епіфанія невідомі випалили частину білборда. У Любешівському відділі поліції ОПОРІ повідомили, що з вказаного приводу до правоохоронців заяв та звернень не надходило.

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Юзвяк нагадує, що Петро Порошенко на сьогодні ще не є суб’єктом виборчого процесу, адже ЦВК не прийняла постанови щодо його реєстрації кандидатом. Відповідно, дії винних осіб не можна буде кваліфікувати як перешкоджання діяльності суб'єкта виборчого процесу, що поєднані з пошкодженням майна за ч. 2 ст. 157 Кримінального кодексу України. У цьому випадку власники рекламних конструкцій можуть звернутися до поліції для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності та в подальшому стягнути з винних осіб заподіяну шкоду.


Крім того, 2 лютого на центральній пішохідній вулиці Луцька виявили чоловіка, який поширював спецвипуск газети «Рідна» за січень. Всередину була вкладена газетка про кандидата у президенти Сергія Капліна, яка не містила вихідних даних. «Агітатор» пояснив, що газети йому дав «якийсь Роман». Однак у відповідь на подальші запитання від омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Євгенії Коваленко чоловік нецензурно висловлювався, а зрештою відмовився спілкуватися далі і покинув місце.

Зауважимо, що 31 січня ОПОРА вже зверталася у поліцію з приводу поширення аналогічних газет на користь Сергія Капліна. Тоді у Волинській обласній організації «Соціал-демократичної партії» повідомляли, що не мають агітаторів та не займаються поширенням продукції. Однак 4 лютого, окрім нового факту поширення друкованої продукції, у Луцьку з’явилися білборди із зображенням кандидата і гаслом «Соціальний курс зниження ціни газу в 4 рази. Сергій Каплін». Вони виконані у схожій стилістиці та із використанням зображення Сергія Капліна, як і в друкованій газеті-вкладенні.


А 4 лютого у Луцьку також виявили листівку із зображенням Руслана Кошулинського без вихідних даних. До того ж, агітпродукція розміщена у непередбаченому для розміщення матеріалів передвиборної агітації місці – на паркані на вулиці Богдана Хмельницького. Зауважимо, що далі по вулиці є спеціальна тумба, передбачена Луцькрадою як місце для розміщення друкованої агітаційної продукції на період виборів. До слова, раніше спостерігачі виявляли аналогічні листівки на користь цього кандидата, наклеєні на електропори.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
boot Показати IP 5 Лютого 2019 15:55
Полішуки полішуками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus