USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині підприємець облаштував у монастирі ХVІІ ст. кав'ярню

12 Лютого 2020 15:23
На Волині прокурори вимагають від підприємства звільнити приміщення пам’ятки архітектури національного значення вартістю 4 млн грн, інформує пресслужба прокуратури Волинської області.

Маневицька місцева прокуратура Волинської області звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації та Любешівської селищної ради, аби зобов’язати господарське товариство звільнити частину приміщення пам’ятки архітектури національного значення – Келій монастиря піарів – яку підприємство використовує незаконно.

Прокурори з'ясували, що суб’єкт господарювання без попереднього погодження Міністерством культури України факту передачі у користування приміщень пам’ятки для зайняття підприємницькою діяльністю та укладення договору оренди й сплати коштів до бюджету розмістив у приміщенні монастиря ХVІІ ст. у селищі Любешів кав’ярню й кондитерський цех.

У суді прокурори наполягатимуть на звільненні підприємством приміщення об’єкта культурної спадщини вартістю 4 млн грн, яке перебуває у державній власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ого Показати IP 13 Лютого 2020 01:09
А те, що приміщення поліції знаходиться в будівлі, яка є пам'яткою культури, то як? Давайте до всіх однаково

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus