USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині планують закрити десятки малокомплектних шкіл

3 Серпня 2015 14:58
У районах, де не відбудеться оптимізація загальноосвітніх навчальних закладів, до кінця року бракуватиме коштів на захищені статті, - попереджують в облдержадміністрації.

Про це під час оперативної наради в облдержадміністрації 3 серпня повідомила заступник начальника управління освіти ОДА Людмила Плахотна.

З її слів, в районах триває роз’яснювальна робота щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, реорганізації малочисельних шкіл. Порушено питання закриття 36 реорганізації 4 загальноосвітніх шкіл Попередню згоду вже надали п’ять громад у Ковельському районі, окрім цього відповідні рішення ухвалили дві сільські ради у Турійському районі. Подібні рішення є ще за сімома школами (трьома у Горохівському та чотирма у Локачинському районі). Припинила існування одна початкова школа, де батьки самі забрали документи дітей. У Ківерцівському, Любешівському та Шацькому районах досі немає жодних спроб оптимізації мережі загальноосвітніх шкіл.

Людмила Плахотна наголосила, що передбачається, що в районах, де не відбудеться така оптимізація, до кінця року не вистачатиме коштів на захищені статті. Натомість, у районах, де відбулася оптимізація, дозволено використовувати освітню субвенцію на шкільні автобуси.

Посадовець зауважила, що умовою закриття шкіл є забезпечення учнів перевезенням шкільним автобусом та забезпечення роботою вивільнених педагогічних працівників. На її думку, переконувати у необхідності закриття малокомплектних шкіл треба не депутатів районних та сільських рад, а батьків, адже ті хочуть, аби діти здобували якісну освіту. У закритих школах на навчання 3-4 учнів витрачали 40 тисяч гривень на рік, що значно перевищує норми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
анонім Показати IP 3 Серпня 2015 15:12
Вчителів то переводять,а технічному персоналу куди подітися.Чому за їх ніхто недумає
філолрг до анонім Показати IP 3 Серпня 2015 16:19
за Них
ковель Показати IP 3 Серпня 2015 15:38
зато церков набудували на кожному кроці
луцьк до ковель Показати IP 3 Серпня 2015 15:58
точно, особливо московські розбудувалися як з переляку у Луцьку
патріот до луцьк Показати IP 3 Серпня 2015 15:59
давно пора заборонити в Україні криваву кірілову секту - МП
підлиси Показати IP 3 Серпня 2015 16:48
Якщо планують закрити школи ,то закриють і батьків не будуть питати.Особливо в ковельському районі найбільше з усіх районів.
депутат Показати IP 3 Серпня 2015 18:42
Закон про освiту передбачае закриття шкiл без згоди громади.
Парафіянин Показати IP 3 Серпня 2015 23:05
Московські попи залякують призивників карою і гріхами. Це ворожа секта і їхній головний піп Кіріл як Усе бен Ладен - терорист номер один.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus