USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині помер викладач школи мистецтв

24 Листопада 2021 21:25
Сьогодні, 24 листопада, помер заслужений працівник культури України, викладач Ковельської школи мистецтв Михайло Тлумак.

Про це повідомляє пресслужба міськради.

На 89 році життя помер відомий у місті скрипаль, викладач Ковельської школи мистецтв, заслужений працівник культури України Михайло Тлумак.

Першим учителем у Михайла Тлумака був батько, який подарував на День Святого Миколая здібному синові скрипку. Дарований Богом талант до музики юнак поглиблював спершу в Львівській музичній школі, а потім у Дрогобицькому музичному училищі. До Ковеля учитель музики та співів приїхав у 1959 році. 1970–1985 роках очолював струнно-смичковий відділ. З його ініціативи в 2000 році при школі мистецтв відкрили клас віолончелі. Понад шість десятиліть Михайло Григорович навчав дітей гри на скрипці в Ковельській школі мистецтв. Тут він працював до останніх днів свого життя.

Михайло Григорович був засновником відомого на Волині інструментального гурту «Чардаш», солістом знаного ансамблю пісні й танцю «Лісова пісня» та інструментального ансамблю «Ретро». Високої оцінки заслуговує його праця з оркестром народних інструментів. Під керівництвом Михайла Тлумака оркестр здобув чимало нагород на обласних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях. Музикант зі скрипкою об’їздив усю Європу. У 2013 році йому присвоєно почесне звання заслужений працівник культури України.

Михайло Григорович був активним у житті міської громади. Ковельчани знають його як інтелігентну, чуйну, порядну людину, мудрого педагога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Журналіст Показати IP 25 Листопада 2021 00:26
Померла прекрасна людина, талановитий музикант і педагог. Волинь і місто Ковель понесли велику втрату. Вічна пам'ять Михайлу Григоровичу. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus