USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині попри закон у приміщеннях сільрад дозволили агітки

25 Листопада 2016 12:56
Окремі органи місцевої влади на Волині дозволили кандидатам розміщувати друковану агітаційну продукцію у приміщеннях сільських рад. Це прямо суперечить Закону України «По місцеві вибори», згідно з яким агітація у будівлях органів влади забороняється. За станом на початок агітаційної кампанії з виборів – 11 грудня, – попри зауваження спостерігачів, відповідні рішення не були змінені, - інформують у прес-службі ОПОРИ.

За результатами моніторингу Громадянської мережі ОПОРА стало відомо: дві сільські ради у Прилісненській і Поворській об’єднаних територіальних громадах своїми рішеннями надали дозвіл кандидатам розміщувати друковані агітаційні матеріали у приміщеннях цих рад.

Зокрема, у Поворській об’єднаній територіальній громаді Поворська сільська рада прийняла рішення № 10/1 «Про відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації» від 24 жовтня, яким визначила і обладнала стенд для розміщення матеріалів передвиборної агітації у будівлі сільської ради.


Cхожа ситуація і у Прилісненській об’єднаній територіальній громаді. Там – у Серхівській сільській раді дозволили розміщувати агітаційні матеріали у своєму приміщенні.

«Виконком Серхівської сільської ради вирішив відвести місця для розміщення матеріалів передвиборної агітації в с. Серхів. Обладнати у відведених місцях дошки оголошень та стенд у приміщенні сільської ради по вул. Довжиця, 31», - ідеться у рішенні № 70 виконавчого комітету ради «Про відведення та обладнання місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації» від 20 жовтня.

Згідно з частиною 4 статті 56 Закону України «Про місцеві вибори» – плакати, стенди, листівки та інші друковані агітаційні матеріали (крім матеріалів, що розміщуються на носіях зовнішньої реклами) розміщуються лише у місцях, визначених і обладнаних місцевими органами виконавчої влади чи органами місцевого самоврядування не пізніш як за 45 днів до дня голосування.

Згідно з частиною 9 пункту 5 статті 60 цього ж Закону, – забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу на пам’ятках архітектури, на об’єктах культурної спадщини, на будинках і в приміщеннях органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності, а також у місцях, де вони перешкоджають безпеці дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Арістарх Показати IP 25 Листопада 2016 14:23
формально закон не порушено .закон забороняє розміщувати агітаційні матеріали,а не забороняє виконкомам розміщувати у приміщеннях сільських рад тумби і стенди .які не є агітаційними матеріалами.на приміщеннях і всерелині сільських рад таки стенди давно висять і виконкоми щоб не тратитись на матеріали приймають такі рішення .
Прилісне Показати IP 25 Листопада 2016 14:59
Ви розумієте, що Прилісне і Серхів - це різні села. Де рішення Прилісненської сільської ради? Чи знову замовлення? Замість модерації вам потрібен звичайний вчитель української мови для виправлення помилок, бо це не вперше і не вдруге!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus