USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині повітря дослідили на вміст радіації. Результати

4 Вересня 2015 18:00
У зв’язку з пожежами лісових масивів, торфовищ, сухої трав’яної рослинності, що виникають, внаслідок спекотної погоди, відбулись дослідження атмосферного повітря на територіях наближених до місць загорання населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського та Ратнівського районів.

Про це повідомили в Управлінні Держсанепідемслужби у Волинській області.

Так, протягом серпня дослідили 72 проби атмосферного повітря, з них 6 не відповідали гігієнічним нормативам по вмісту сірчистого ангідриду та перевищували максимально разові показники в 1,5 рази в населених пунктах: село Жиричі, Прохід Ратнівського району та село Видерта Камінь-Каширського району.

За станом на 4 вересня 2015 року фахівцями ДУ "Волинський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" проводяться дослідження відібраних проб атмосферного повітря на вміст сірчистого ангідриду та азоту диоксиду на чотирьох маршрутних постах спостереження у Луцьку, на шести постах у Нововолинську та трьох – у Ковелі.

За результатами лабораторних досліджень в Нововолинську та Луцьку перевищень сірчистого ангідриду та азоту диоксиду не виявили.

Інші дослідження знаходяться в процесі роботи.

Радіаційний фон в Луцьку та області не перевищує природній фон і становить 10-12мк/рен за год.

Перебування в зоні забрудненого повітря може сприяти ускладненням серцево-судинних захворювань, захворювань органів дихання, а також бути причиною алергічних реакцій.

Враховуючи ситуацію, що склалася, Головне управління Держсанепідслужби області рекомендує волинянам вживати усіх можливих заходів щодо обмеження надходження шкідливих речовин до організму людини.

Основні заходи зменшення шкідливого впливу діоксиду азоту, та ангідриду сірчистого на організм людини полягають, в першу чергу, в обмеженні перебування людей на відкритому повітрі. Варто уникати тривалих прогулянок, особливо в часи інтенсивного руху транспорту.

В оселях рекомендовано зачиняти вікна, часто здійснювати вологе прибирання приміщень. Корисно завішувати вікна вологою тканиною.

У разі погіршення самопочуття та виникнення ознак нездужання, що характеризуються, в першу чергу, утрудненням дихання, частим кашлем, необхідно звертатися за медичною допомогою.

Ситуація щодо стану забруднення атмосферного повітря перебуває на постійному контролі Держсанепідслужби, - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ліс Показати IP 4 Вересня 2015 23:29
Пожежі виникають не внаслідок спекотної погоди , а через нерозумних людей, які необережно поводяться з вогнем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus