USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

На Волині працевлаштували лише чверть демобілізованих

30 Березня 2017 18:31
Відповідно до даних дослідження, проведеного обласним центром зайнятості, 80% демобілізованих, які скористалися послугами служб зайнятості, мають або середню або професійно-технічну освіту. А працевлаштували з цієї категорії волинян менше чверті осіб.

Про це йшлося під час засідання обласного координаційного комітету сприяння зайнятості за участю представників влади, роботодавців та профспілок 30 березня.

Директор волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк повідомив, що упродовж 2015 - лютого 2017 р. послугами служби зайнятості скористались 3133 особи з числа демобілізованих військовослужбовців, з них мали статус безробітного 3119 осіб, в т.ч. 132 особи з інвалідністю. З них працевлаштовано 668 осіб (13 з них - особи з інвалідністю). Декому вдалося заснувати свою справу.

Член Організації роботодавців побутового обслуговування області, генеральний директор ПАТ «Волинь-АВТО» Юрій Корольчук звернув увагу на такі невисокі цифри і поцікавився, чому лише чверть демобілізованих вдалося працевлаштувати.

Як з’ясувалося, близько 80% цих осіб мають лише середню або професійно-технічну освіту. Для багатьох з них роботодавці пропонують малокваліфіковану роботу за невисоку зарплату, на яку вони не можуть прогодувати свої сім’ї.

Директор департаменту соцполітики ОДА Оксана Гобод пояснила: більшість демобілізованих – це люди, які офіційно не були працевлаштовані. Можливо, були зайняті на особистих селянських господарствах чи їздили по заробітках, але в службі зайнятості на обліку як безробітні не перебували.

До слова, не виключено, що чимало з них поїхали шукати кращої долі і вищих заробітків за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
51 омбр(розформ) Показати IP 30 Березня 2017 21:25
Всі вакантні місця на лікьороводочному заводі зайняті.Навіщо їм працювати в них же ПОСВІДЧЕННЯ
вова згоранець Показати IP 31 Березня 2017 00:14
Краше йх всих назад в окопы направити и працевлаштувати...там роботы хватить на десятки рокив при такому резиденте Пеци лепицкомц-Рашен.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus