USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.86

«Боєць АТО? Нічого не знаєм». Скандал на автостанції на Волині

16 Серпня 2015 21:00
Щоб отримати пільговий квиток до Києва з Володимира-Волинського, демобілізований боєць мусив викликати міліцію. Тепер хоче судитися з АТП.

Скандал трапився 12 серпня на автостанції у Володимирі-Волинському, - повідомляє «Нововолинськ діловий».

Євген Яковлєв — киянин, який пішов на «дембель» із володимир-волинської військової частини.

«Трохи передісторії. Третя хвиля мобілізації йде додому. Щоб полегшити цей процес, Президент України підписав указ №328 / 2015 (посилаючись на №607), з яким ви можете самі ознайомитися в інтернеті. Там сказано, що кожен

демобілізований зобов'язаний отримати (на дембель) комплект форми, добовий пайок і безкоштовний проїзд додому в один кінець», - починає розповідь військовий.

«У бригаді мені видали приписку, в якій рекомендується доїхати до свого військкомату і стати на облік, на що дається мені 2 дні (11-13 серпня). І на підставі цього документа в касах залізничного вокзалу та на автостанціях я можу отримати квиток (так, не тільки на поїзд).

Щоб отримати свій квиток, мені довелося викликати міліцію (в диспетчерській мені прямо сказали, що указам Президента вони не підкоряються)», - розповідає військовий.

Правоохоронці приїхали протягом 5 хвилин, що здивувало хлопця. Ще більшим було його здивування, коли вони стали на його бік.

Моя претензія: хочу отримати безкоштовний квиток на автобус "Нововолинськ - Київ" на підставі Указу Президента. Їхня відповідь: нічого не знаємо, квиток не дамо

У руки Євгена Яковлєва потрапляє документ, в якому зобов'язали всі волинські АТП видавати квитки з 90% знижкою всім учасникам АТО без «корочки», а тільки при наявності довідки:



Якщо завдяки міліції питання з квитком на автостанції вирішили, то нові проблеми чекали на бійця при посадці в автобус. Так, водій відмовлявся його взяти в салон без «корочки». Погодився тільки після того, як за бійця заступилися люди.

«Я-то й сам можу впоратися, а інші просто не можуть себе контролювати і затаюють образу на цю країну і її жителів. А нам же в цій країні ще жити і ростити дітей.

Давайте щось робити не тільки на словах, але й на ділі! Бачите, що з солдатами хтось так поводиться? Заступайтесь!», - звертається солдат до усіх громадян.

Країна воює на 3 фронти: Рашка з її недореспубліками, алкоголізм і ось така «мерзота тилова»

А директор автостанції так і не приїхав, хоча скандал загалом тривав добру годину.

Військовий має намір подати позов на АТП, однак готовий відмовитись від цього, якщо керівництво публічно вибачиться.

«Я ще хочу відправити завтра «Скаргу» в адміністрацію Президента через дипломатичну пошту. Так її точно прочитають - і буде відповідь. Ось це все там буде описано, в тому числі із зазначенням прізвищ. Ось нехай трохи це болото розворушать.

Якщо буде можливість, передайте це все на це АТП. Мій юрист із задоволенням поспілкується з їх юристом або керівництвом. Якщо вони публічно вибачаться і даний водій понесе покарання - ми подумаємо про те, щоб не подавати позов.

Якщо захочуть зателефонувати - відпишіться мені, і я дам номер. Мені їхня «моральна компенсація» не потрібна. Мені потрібні вибачення і усвідомлення неправоти з їхнього боку.

У цьому випадку «дах» у вигляді знайомих суддів або депутатів місцевої ради їм не допоможе.

Ну, і це буде публічно», - каже демобілізований боєць.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
добряк Показати IP 16 Серпня 2015 21:18
у володимирі волинському уродів хватає
Ново Показати IP 16 Серпня 2015 22:14
Автобус з Нововолинська то і розбирайтесь з ними
Володимир до Ново Показати IP 18 Серпня 2015 00:27
Як стверджує відома на Волині журналістка Ярослава Вознюк АТП-10707, яке обслуговує цей маршрут належить депутату обласної ради та екс-заступнику голови Волинської обласної організації партії Регіонів – Олегу Борбелюку.
Волинянка Показати IP 16 Серпня 2015 22:22
Женька молодець)
Наталія Показати IP 16 Серпня 2015 22:51
Страшно за країну, у якій Укази Президента нічого не варті. Невже тупоголові диспетчери ніяк не вивчать Правило- у солдата ПІЛЬГИ. Це по всій країні подібне, а потім дивуються дезертирам і т.д. Свій свого не хоче захиститити, допомогти, подякувати. Чому на все потрібні"корочки" і купюри? Вважаю за потрібне наказувати водіїв величезним штрафом, щоб знали, як ую глибокому тилу треба поводитися із захисниками .
що поробиш... Показати IP 16 Серпня 2015 23:06
Тепер напрямки перевезень викупили перевізники, які на свій розсуд виконують державні рекомендації... Спочатку держава має компенсувати проїзд пільговиків, а вже потім - перевзники мають виконувати свою частину договору. Державні гарантії дуже хиткі, а моральні устої бізнесу теж не завжди міцні. От так і виходить. Чоловік - молодчина, зумів відстояти своє право. Але це скоріше вийняток з правила...
Галина Показати IP 17 Серпня 2015 00:04
давайте уявимо, що чекало б перевізників у Польщі або Америці які б на свій розсуд виконували наказ Президента країни. І де були б ці перевізники... А в нас щоб якось "зарисуватися" вони щось відправляють в АТО а реально ось так поступають з бійцями і їх родинами. Як з такими людьми поступати, в першу чергу, на мою думку, це громадський осуд. Надрукуйте прізвища всіх "свідомих українців" диспечерів, горе перевізника щоб люди знали хто вони є насправді, щоб це побачили їх близькі, рідні, сусіди і т.д. А наступне це правова відповідальність за порушення законів країни і безумовно, хай на своїй сесії "слуги народу", яким плювати на народ, хоча б на місцевому рівні розберуть ситуацію а "Вонинські новини" висвітлять її
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 06:30
молодчина Євгеній! а люди в нас якісь нелюди, нічого святого нема...
свояк до Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 09:16
так то ж Володимир- Волинський, окреме князівство де тридцять літ править князь Петро Саганюк. Тута свої закони і правила !!! Гниле , затхле преферійне містечко.
Кріс Показати IP 17 Серпня 2015 08:38
Водилу вместе с автобусом направить в АТО, в салон посадить работников автостанции
Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 12:03
Робіть висновки хлопці, кого йдете захищати? От хай ці наволочі і йдуть. Чого вони башляють бабло, а ви гинете на Сході за цих олігархів.Ні.Тепер хай ідуть діти олігархів,Гунчиків,Івахових,Мартиняків і всіх їм подібних.
володимирський до Анонім Показати IP 17 Серпня 2015 12:34
А також два здорових бугая - два сини міського голови Петра Даниловича Саганюка і з десяток депутатів з Володимир-волинської міської ради - там є навіть кадрові офіцери - танкісти, піхотинці. Один з них депутат обласної ради від Володимира- торгує спиртякою по магазинах От такі нехай і йдуть вони багаті - ім пільги не треба.
Vestal Показати IP 17 Серпня 2015 13:13
Указ презіка це перекласти свої забовязання на чужі плечі.Дав би воякам достоїнства вихідне наприклад 25000 і проблема вичерпана.Перевізникі обурені бо с такими доходами це не бізнес це геморой .В США чі Польщі платять достойні гроші ане придумують пільги .Для мене пільга це приниження,якщо людина заслужила даються гроши які вона витрачае на свій РОЗСУД .
З Луцька Показати IP 17 Серпня 2015 16:06
А ти підеш сам в АТО за 25 тисяч? Хлопців забирають кого силую, хто сам іде повсякому. І гинуть вони теж повсякому, хто на розтяжці, хто під градами... Сироти, вдови залишаються їм хто буде допомагати і підтримувати. А хлопці з АТО вернулися раненими, травмованими психологічно, то як з ними бути.. А у вас "бізнес ніякий", один квиток з Володимира до Києва безплатний для захисника України і вашого с... бізнесу ви не можете вділити... Грошей нема... а сидіти по барах, грати в нелегальному казіно у Володимирі та ін на це є гроші. За штани і спідниці отих розумних і на Схід Та надрукуйте вже їхні прізвища, а то складається враження, що щоб не сталося у Володимирі винний тільки Саганюк
Vestal до З Луцька Показати IP 17 Серпня 2015 19:06
Я демобілізоіаний-тобто відслужив рік.Я піднімав питання що пільга це перекладання проблем на інші плечі.Захіщати державу це робота за яку необхідно платити достойно (від 1000$)а не обов'язок ,бо обов'язок у чоловіка є перед сім'єю (нагодувати,одягнути,виховати,вивчити,забезпечити житлом).Пільга анахраізм СРСР-серед рівних відзначити рівніший!В нормальні країні людям не бояться платити достойні кошти-а не як рабам щоб на неякісну їжу та одяг тількі хватило.Що до бізнесу:для того люди і заімаються ним щоб отримати прибуток.Якого милого презік вважає що хтось комусь має щось робити на шару-по такі логіці громадяни якіх не були мобілізовано мають давати мобілізованим наприклад по 100грн що місяця?До того часу покі держава буди використовивати людей а не платити достойні гроші за праця на неї -проблеми будуть тількі накопичуватися .За все відповідає срібло-біблія екл10:19.
правда Показати IP 18 Серпня 2015 16:56
диспетчери-це більшість нелюдів.Прислухайтесь як вони ставляться до пасажирів які й купують квитки за повну ціну.А ставлення до водіїв автобусів,таке враження,що автостанції це їхня власність.Такий самий бардак і в Луцьку.Гірше за собак гавкають на людей.Натуральні хами.
ник Показати IP 9 Листопада 2015 13:50
вертайтесь хлопцы жывые и здоровые домой. разом з вами попрем цю сволоту з украины. ну а падло падло теке як водий гнаты треба з области

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus