USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині представники рибохорони стріляли у браконьєрів

7 Травня 2016 19:45
Рибінспектори «Волиньрибохорони» виявили двох чоловіків, які незаконно здійснювали вилов риби. Правопорушники чинили опір, тому інспектори застосували пристрій травматичної дії.

Про це повідомляють у прес-службі Любешівського ВП ГУНП у Волинській області.

6 травня в Любешівському районі двоє місцевих мешканців, які незаконно виловлювали рибу, вчинили опір працівникам рибоохорони. Рибінспекторам довелося застосувати проти нихпристрій травматичної дії. Поліція відкрила кримінальне провадження.

Повідомлення про інцидент надійшло до Любешівського відділення поліції о 8.00 годині. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група. Поліцейські з’ясували, що бригада рибінспекторів «Волиньрибохорони» здійснювала рейд з метою виявлення та припинення фактів незаконного видобутку водних біоресурсів в нерестовий період. Інспектори виявили двох чоловіків, які незаконно здійснювали вилов риби. Правопорушники намагалися приховати знаряддя вилову та вчинили активну протидію працівникам рибоохорони. Браконьєри перешкоджали вилученню з води встановлених сіток із рибою, шарпали учасників рейдової групи за одяг, намагалися перевернути службовий плавальний засіб та пошкодити службову цифрову фотокамеру.

Інспектори декілька разів зробили чоловікам зауваження, аби ті припинили неправомірну поведінку. Проте, вони проігнорували законні вимоги правоохоронців і продовжували перешкоджати їм виконувати службові обов'язки.

Під час сутички працівники рибоохорони змушені були застосувати спеціальний засіб – пристрій травматичної дії, споряджений гумовими кулями. Внаслідок чого, один з правопорушників отримав тілесні ушкодження. Його доставили в хірургію Любешівської центральної районноїлікарні.

Поліція встановила особи правопорушників. Ними виявилися 51-річний та 52-річний місцеві жителі.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві) Кримінального кодексу України. За скоєння злочину зловмисникам загрожує до двох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Іван Показати IP 7 Травня 2016 22:48
Шкода,що не застрелили тих покидьків.
василь до Іван Показати IP 8 Травня 2016 00:11
Ви про рибінспекторів, які уже води під ногами нечують
Anonymous Показати IP 8 Травня 2016 08:02
Браконьєрів давно пора відстрілювати, як скажених собак!
рибалка Показати IP 8 Травня 2016 10:30
Рибінспектори знчно більше приносять збитків природі.Вони ж без карні.Значна їх кількість сама "кришує" бракон"єрів , в замін на дві послуги.Перша - забезпечення рибінспекторів рибою .Друга - "стукачество" на своїх колег -рибалок. Да й вилученими знаряддями незаконного вилову риби наші інспектори приторговують.Я думаю про це всі знають. Їх потрібно всії , ні до одного вигната і нових молодих та принципових набрати.Ось тоді буде результат боротьби с бракон"єрами.
до рибалки Показати IP 9 Травня 2016 14:48
А ти піди і попробуй попрацюй рибінспектором-може і про тебе напишуть.Щось мені підказує що і в тебе рильце в пушку.
громада Показати IP 9 Травня 2016 14:54
Рибінспектори правильно зробили. Я ОСОБИСТО ЗНАЮ ТОКАРЧУКА С. Він правильний рибнадзор побільше таких-може і стріляти не довелось.
Марк до громада Показати IP 29 Липня 2016 11:59
Ти знаєш Токарчука С.,то ти так само маєш знати що його брат браконьєр торгує рибою!!! маєш знати як Токарчук С. зайняв посаду держслужбовця,як тримається на тій посаді!!! А може ти знаєш куди і кому токарчуки рибу відправляють,кому сітки продають?! Яку мзду із СВОЇХ браконьєрів отримують!?
Петро Показати IP 9 Травня 2016 16:56
Не зловмисники а водій швидкої допомоги в Любешові-Борбіч толік та депутат Любешівської селищної ради Матюк(метелик) вітьок регулярні бракуши з кілометрами сіток і жовтим бусом!!!!!!!!!!!!! ВІЙНА БРАКАМ!!!!!!!Депутата на підвищення!!!
громада до Петро Показати IP 11 Травня 2016 17:39
якщо брати по 600-700 грн. за квоту на вилов риби для продажу - це називаэться порядний токарчук!!!??? тимпаче стріляє вже не вперше....
Марк до Петро Показати IP 29 Липня 2016 12:10
Ти про Токарчуків розкажи по скільки кг. риби по скільки снасті,а право на браконьєрство в яку ціну?! - оце так зловмисники!!! Толік і Вітьок рибою не торгують,з риби не живуть!!! Що таке токарчуки в Любешові знають.!!!!
Волинянин Показати IP 10 Травня 2016 11:50
Коли вже люди згаменуться, з такими темпами браконьєри на голову вилізуть попривикали що на їх управи нема порядок треба наводити навіть і такими методами !!!
МИКИТА Показати IP 11 Травня 2016 22:35
ОЙ ТО ВІН ШЕ ПОБОЖОМУ БРАВ,ТУТ У НАС БІЛЯ ЛУЦКА ПО 4-5 ТИСЯЧ В МІСЯЦЬ З КОЖНОГО РИБАЛКИ БЕРУТЬ.!!!!!!!!!!!!!!!
рибак Показати IP 12 Травня 2016 20:29
https://www.youtube.com/watch?v=9tbSJJyPr9A
ПЗФ-НПП Показати IP 14 Травня 2016 16:07
Шкода що стрілили в руку і шкода що всього навсього резиновою кулею,треба було б.....................!!!!!
рибак до марк Показати IP 16 Серпня 2016 23:27
А ти випадково не синок цих у*людків (матюк і борбич)???
рибак Показати IP 21 Травня 2017 16:30
Ст*ти по яйцях і руки в** треба браконьєрам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus