USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Браконьєри на Волині вбили вагітну олениху

18 Травня 2015 17:30
На Волині браконьєри вбили олениху, яка чекала на потомство.

Дикий випадок у ніч з суботи на неділю трапився біля села Муравище Ківерцівського району. Удосвіта місцеві жителі почули, як хтось стріляє неподалік лісового урочища. Єгер ДП «МГ «Звірівське» Олександр Перхалюк одразу ж повідомив про це керівництво. Разом із громадськими активістами він вирушив до місця, де пролунав постріл. Ще тільки розвиднялося, на полі була роса, тож природолюби одразу завважили слід квадроцикла, а там і вбиту самку оленя плямистого. Її ноги були зв’язані собачим повідком. Про це повідомляюють у прес-службі Волинського лісництва.

– При огляді місця злочину, ми виявили сліди квадроцикла, – розповідає єгер. – Браконьєри намагались забрати здобич, та з якихось причин від цього відмовилися. З чого ми зробили висновок, що незабаром слід чекати іншого транспорту. Вирішили перекрити усі під’їзні шляхи. Невдовзі з’явилася підвода з двома чоловіками. За 80 метрів від туші олениці вони вкосили трави і рушили у бік олениці, проїхали за метр від неї, а тоді несподівано понеслися у бік села Муравище.

Лісоохоронці наздогнали їх аж на шосейці, представилися і спробували вияснити причину їх появи о такій ранній порі за стільки кілометрів від домівки в одному метрі від місця, де скоєно браконьєрство. Мешканці Сокирич, які їхали підводою (батько із дорослим сином) на це зреагували чомусь вкрай агресивно. Один вхопився за вила, інший за металеву трубу і хто зна, чим би все скінчилося, якби один із лісоохоронців не дістав травматичного пістолета і не зробив попереджувального пострілу угору. Тим часом на місце події підоспіли оперативники із райвідділу міліції. Вони й установлять, хто ж насправді застрелив оленицю.

Саму ж самку відвезли до Ківерцівської ветлікарні. При розтині виявили вже сформований ембріон оленятка, який за день-два мав з’явитися на світ. Було встановлено, що оленицю застрелили з нарізної зброї, куля влучила під передню лопатку, а вилетіла через шию.

– Будь-яке полювання зараз заборонене, а в нічний час – і поготів, – каже головний спеціаліст відділу охорони і захисту лісу та мисливського господарства ВОУЛМГ Руслан Люшук. – Життя ж самки забрали у час, коли вона мала отелитися, порушивши тим самим усі писані і неписані правила, закони та норми моралі. Фауні завдано збитків на 15 тисяч гривень.

Випадки браконьєрства також зафіксували у своїх угіддях і працівники ДП «МГ «Старовижівське». Заяву про це також передано у правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
777 Показати IP 18 Травня 2015 17:43
вбити браконерів
липа Показати IP 18 Травня 2015 18:01
вот твари))) И это весной, когда объявляют большое перемирие))) Послушаешь тех селюков, так для них самые главные браконьеры - менты, фарщики на джипах, а сами не гнушаются ничем. Типа, у нас пенсии меньше чем у городских. С...ки позорные, самку убили)))
Каям Показати IP 18 Травня 2015 18:06
Таких мисливців відправити зразу в зону АТО з холостими патронами.
Жах Показати IP 18 Травня 2015 18:11
Це ж яким потрібно бути виродком, щоб вбити вагітну самку? І головне, що відмажуться, ну або заплатять штраф. Потрібно сажати таких, і надовго.
Єгер Показати IP 18 Травня 2015 18:14
Часто звертаюсь до сайту Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства. Приємно читати Сергія Цюриця, який вміло подає "гарячі" матеріали про події в галузі, про природу краю і відомих людей-лісівників. А що робить чи пише прес-секретар начальника управління Світлана Місьонг? Подає вигляд, що працює? Де ті фільми про ліс, які вона на усіх нарадах ніби-то знімає? На яких каналах вона їх показує? Чи в неї власний канал? Начальник дав розкішний кабінет, а роботи - нуль. В Луцьку не знайшлось людини на посаду прес-секретаря, то "виписали" аж з Камінь-Каширська. Цікаво, чим це "знімання" і клацання фотоапаратом закінчиться? Чи не тим, чим закінчилось в попереднього начальника?
пасажир до Єгер Показати IP 18 Травня 2015 20:24
Що, не дала?:)
опа до пасажир Показати IP 18 Травня 2015 22:44
дала але не тому(((
Щойно прочитав - до до пасажир Показати IP 14 Липня 2015 07:46
Прочитав -- і таке відчуття, ніби в .... вступив. Це ж як єгер так часто заходить на сайт ВОЛУМГ, щоб ніразу не помітити відео збоку сторінки, які, до речі, постійно обновлюються. А якщо піти по зсилці цих відео на канал ютубе, то можна побачити з 50 сюжетів, які переглянути вже майже 5 тисяч людей!!! Це ї є другорядна робота п. Місьонг. У першу чергу вона веде сайт, але не підписується, лише прес-служба волинського ... оскільки так від нас вимагають з Києва. Окрім того більше 10 сюжетів пішли на каналі нова волинь (волинське ТВ), бо вона там працює. Попрошу, щоб виставила на сайт для єгера. Та й дивитися волинське телебачення треба хоч іноді. Пише про лісників по районних газетах, в обласних... Можливо цей незрозумілий коментар із заздрості? Жаба давить? А можливо тут дехто сам себе хвалить? Скажу чесно: завдяки їй сайт цікавий, начичений інформаціями, якісними фото і відео, чого до цих пір в нас не було .
Василь Показати IP 18 Травня 2015 18:19
а в Любомлі браконьєр екс-міліціонер Соколюк хвалиться що йому вже нічого не загрожує за застрелені четверо козуль....ось так то....
Головно до Василь Показати IP 18 Травня 2015 22:13
Я знала Мину Соколюка, то його син?
Бандура Показати IP 18 Травня 2015 21:49
А в цей час біля водойми в урочищі Чебені, що в Рожищенському районі не можливо пройтись берегом, заважає сморід від гниючої риби. Судячи з усього хтось "гарно половив" електровудкою, десяту частину зібрали решта розкладається забруднюючи водойму. Коли вже ті браки нажеруться. Скоро нашим дітям і онукам риб і тварин будемо на кртинках і фото показувати....
Перехожий Показати IP 18 Травня 2015 23:12
Ця країна приречена! Люди тут не мають поваги ні до себе, ні до інших людей, ні до природи, яка їх оточує. Якими ж це треба бути виб*ядками, щоб відстрілювати оленів? Заради чого? Чи в тебе, с*ка, їсти дома нема чого?
Любомль до Василь Показати IP 19 Травня 2015 00:05
Соколюк тільки так думає йому кінець буде і його дружку Бороді
Сергей Показати IP 19 Травня 2015 01:31
Скотиняка 10 років за грати посадити.
Сергей Показати IP 19 Травня 2015 01:32
коментар було видалено
висновок Показати IP 19 Травня 2015 07:46
Клепок немає в людей і елементарної культури
анонім Показати IP 19 Травня 2015 08:21
Головний браконьєр в Моравищах Анатолій Белиця!!! Прошу любити і жалувати.
макс Показати IP 19 Травня 2015 08:31
Скажіть після цього - де нас чекають? В Європі чи на Ковельському костомельному заводі? Коли в цій країні буде елементарний порядок, коли вже всі крутелики нажеруться? У простого дядька нарізної зброї і квадрика немає, значить, стріляв хтось з товстопузих. Може, пора піднімати їх на вила?
єгер Показати IP 19 Травня 2015 08:34
Виродки старий і малий "Цвєшки" (с.Сокиричі) кусок м'яса мали щей завезти бувшим прок-ким, так сказать "КРИШІ". Ало гараж наступний ГЕРГЕЛЬ.
Шоо? до єгер Показати IP 19 Травня 2015 09:48
Шоо це було? І на якій мові?
гость до Шоо? Показати IP 19 Травня 2015 19:35
єгер забухав походу ахах
Дістало Показати IP 19 Травня 2015 10:48
Отак ми пожинаємо те що створила і залишила минула влада !(безнаказаність безкарність ) тих хто був при владі.Надалі цього нетреба допустити .Борімося і поборемо!
шрек Показати IP 19 Травня 2015 21:43
браконьєрів на ПАЛЮ!!!
БЛАТНИЙ Показати IP 11 Червня 2015 19:55
Человек с карабіном всегда найде цель в жизні.
Активіст Показати IP 25 Червня 2015 21:36
Макс ти правильно це замітив простих людей з села нема квадрика і тим більше нарізної зброї, Мені цікаво накого вони хотіли цей випадок повісити(може хтось зна хтоце батько сином)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus