USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині прогнозують загострення екологічного стану

21 Лютого 2015 20:30
Повені цьогоріч на Волині не буде, однак існує загроза загострення екологічного стану. Про це повідомив начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Оскільки протягом чотирьох останніх місяців 2014 року і в січні-лютому цього року в області випало менше норми опадів, а сніговий покрив повністю відсутній – повені не очікуємо, – запевнив посадовець. - Але це не означає, що погодні умови не спричинять формування весняно-літніх паводків, які, як правило, завдають більше збитків».

Зі слів Ростислва Кравчука, нині є тенденція до зниження рівня води в усіх водотоках області. На меліоративних системах Любешівського, Ратнівського та Маневицького районів періодично працює від однієї до дев’яти насосних станцій, які вже перекачали три мільйони кубометрів надлишкових вод.

Окрім того, обласне управління водних ресурсів видало накази та затвердило плани щодо підготовки та пропуску високих вод, а також затвердило план дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2015 році.

«В лютому провели штабні навчання у всіх управліннях, відбулася перевірка їх готовності до реагування на надзвичайні ситуації, – наголосив Ростислав Кравчук. – Також підготували до роботи насосні станції, відремонтували 25 силових насосних агрегатів, сформували 33 аварійні бригади в кількості 345 осіб, за якими закріпили 73 одиниці техніки. Відтак і уточнили аварійний запас матеріалів».

Начальник Волинського центру з гідрометеорології Ростислав Бондарчук додав, що на річках Волині спостерігають досить низьке і слабо виражене водопілля. Це може призвести до загострення екологічного стану – не буде відбуватися прочистка русел.

В обговоренні взяв участь начальник служби автомобільних доріг Анатолій Посполітак, який зазначив, що в області створили оперативний штаб, під наглядом якого постійно перебуває 79 мостів та дерев’яні опори, що знаходяться в руслах річок і можуть руйнуватися під тиском води. А заступник начальника управління ДСНС України в області Сергій Юра наголосив: на Волині щоденно здійснють моніторинг за рівнем води в річках, інформація вчасно надходить і з волинського гідрометеоцентру, за результатами якої постійно уточнюють зони можливого підтоплення. Також управління розробило карту-схему зони можливого підтоплення північних районів області, - повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Відтак обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла низку протокольних рішень, спрямованих на запобігання виникнення надзвичайної ситуації на території області, внаслідок можливого затоплення та підтоплення територій, сільгоспугідь, лісових та житлових масивів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джмол Показати IP 22 Лютого 2015 15:37
А коли займуться смородом від дизельного вихлопу маршруток ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus