USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині пропонують посилити вивчення християнської етики

7 Серпня 2015 08:22
Рекомендацію активніше впроваджувати у школах Волині предмети духовно-морального спрямування розглянули члени постійної комісії облради.

Резолюцію виїзного засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами та релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки України розглянули під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 6 серпня.

У документі, який затвердили 2 квітня у Луцьку, йдеться про методичне, правове та фінансове забезпечення викладання предметів морально-духовного спрямування у дошкільних, загальноосвітніх та вищих навчальних закладах України. Учасники виїзного засідання у квітні пропонували управлінню освіти і науки ОДА, спільно з Волинським інститутом післядипломної педагогічної освіти та представникам релігійних і громадських організацій рекомендувати начальникам районних та міських відділів освіти та керівникам загальноосвітніх навчальних закладів сприяти впровадженню уроків з основ християнської етики та інших предметів духовно-морального спрямування за рахунок годин інваріантної складової навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів. Також закликали продовжувати або започатковувати вивчення основ християнської етики у школах, а за вибором батьків інших предметів духовно-морального спрямування. Учасники виїзного засідання пропонували забезпечувати підвищення фахової майстерності педагогів, які викладають зазначені курси та здійснювати системний методичний супровід викладання предметів духовно-морального спрямування.

Управлінню освіти та науки ОДА рекомендували забезпечити проведення семінарів, конференцій, засідань круглого столу, педагогічних рад та батьківських зборів щодо цього питання.

Члени комісії вирішили взяти до уваги резолюцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анатоль Показати IP 7 Серпня 2015 09:37
Попы наступают
Бог до Анатоль Показати IP 7 Серпня 2015 09:57
100% прав что они умеют?
Анатоль до Бог Показати IP 7 Серпня 2015 10:41
Церковь и религиозные организации в Украине отделены от государства, а школа - от церкви. Никакая религия не может быть признана государством как обязательная. Подробнее: http://kodeksy.com.ua/ka/konstitutsiya_ukrainy/statja-%2035.htm
12 Показати IP 7 Серпня 2015 11:48
я з тими попами навіть не вітаюсь
Піп до 12 Показати IP 7 Серпня 2015 15:56
хм.... і не треба)))
попереднім Показати IP 7 Серпня 2015 11:50
Іде мова за основи християнської моралі - а не атеїзм який ви проповідуєте! От і вам би не завадило повчитися цих основ.
Анатоль до попереднім Показати IP 7 Серпня 2015 12:08
Це не атеїзм, це Конституція України, ст. 35
Анатоль до попереднім Показати IP 7 Серпня 2015 12:15
Право выбрать веру, конфессию, религию или не выбирать никакой, принадлежит исключительно самому человеку. Человек не может быть принужден к принятию вероисповедания или отказу от него. Дети и подростки до 16 лет не должны вовлекаться в религиозные организации, секты или церкви, использоваться во время богослужения в каком бы то ни было качестве. Учитывая принцип отделения школы от церкви, ни один школьник или студент государственной системы образования не должен в обязательном порядке привлекаться к изучению книг, писаний и законов того или иного религиозного учения.
вчитель Показати IP 7 Серпня 2015 12:46
Правильно! А годин з української мови треба менше, навіщо знати рідну мову? Побільше іноземних мов, годин з основ здоровя...
попереднім тролям Показати IP 7 Серпня 2015 12:49
А ви в школу давно заходили? Вже більше десяти років вивчаються основи християнської моралі.І викладають цей предмет - педагоги! Учні в праві вибрати цей предмет. який між іншим викладається - факультативно.
в продовження Показати IP 7 Серпня 2015 12:53
От якби ви в свій час вивчали основи християнської моралі - а не атеїзм - то можливо від імені Бога і не звертилися!
Анатоль до в продовження Показати IP 7 Серпня 2015 13:54
Немає такого поняття як "християнська мораль" - доказано століттями.
Кріс Показати IP 7 Серпня 2015 14:19
Гинеколог говорит девушке, пришедшей на прием вместе с матерью: — Вы беременны. Мать: — Да вы что?! Моя дочь ни с кем не встречалась, у нее мальчика даже не было, она невинна! Врач встает, подходит к окну и молча смотрит в окно. Мать: — Доктор, что вы молчите? Врач: — Да, говорят, в таких случаях на Востоке всходит звезда. Вот, смотрю.
сраный луцк Показати IP 7 Серпня 2015 15:48
В ДнЗ&9 у дерика такая любовница,шо аэ всем детям,хочется ходить на Проповеди,про Любовь к Ближней,Да Олежко?
222 Показати IP 7 Серпня 2015 17:01
Хочуть з наших дітей зробити рабів люди схаменіться!!!!!!!
попередньому Показати IP 7 Серпня 2015 19:17
З тебе хіба барана зроблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus