USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині пропонують повернути комунальні ліси

22 Листопада 2014 19:00
Скасувати рішення голови облдержадміністрації від лютого 2011 року про передачу комунальних лісів у державну власність просять нинішнього очільника ОДА.

Про це у своєму запитанні до Володимира Гунчика звернувся депутат облради Борис Загрева під час 1 чергової сесії 21 листопада.

Нагадаємо, у 2011 році тодішній голова облдержадміністрації, нині покійний Борис Клімчук, підписав розпорядження про передачу комунальних лісів лісгоспів КП «Волиньоблагроліс» до обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України.

Передача до лісового управління області лісів викликала супротив у дочірніх підприємствах КП «Волиньоблагроліс». Зокрема, працівників лісгоспів «Маневичіліс» та «Ківерціліс» 15 лютого 2011 року через це пікетували облраду. А позачергова сесія Ківерцівської районної ради 17 лютого підтримала звернення колективу комунального лісопідприємства «Ківерціліс» до правоохоронних органів та глави держави про недопустимість передачі лісів.

Натомість, за таку позицію голова облдержадміністрації виписав догани головам Маневицької, Ківерцівської та Любомльської РДА.

Ці ліси ще називаються в народі «колгоспними» і тепер постало питання про те, аби повернути їх громадам, вважає Борис Загрева. З його слів, нині є й рішення судів про незаконність цього розпорядження. Отже, він звернувся до очільника ОДА та його підлеглих скасувати цей документ.

Таким чином місцевим громадам хочуть повернути близько 80 тисяч гектарів волинських лісів. На думку депутата, свого часу ці ліси просто відібрали в незаконний спосіб.

А ось якби ліси повернулися в комунальну власність, то громади, вважає депутат, змогли б контролювати господарювання на місцях і отримувати прибутки від лісу, який свого часу самі й висадили. Мовляв, відміна розпорядження відповідає задекларованим президентом та Верховною Радою принципам майбутньої децентралізації влади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
маневичанин Показати IP 22 Листопада 2014 19:31
Цікаво які ж таки прибутки могла отримувати громада?Піарятся всякі байцими та загреви як тільки можуть пусті патякальці
Земляк до Маневиччан Показати IP 22 Листопада 2014 21:17
А частина покладів бурштину на цих площах? Ну певно не громаді. І взагалі ліси ці потрібно розпаювати.
Анонім до Земляк до Маневиччан Показати IP 24 Листопада 2014 12:44
Ну так ще тільки ліси не вистачало розпаювати.
з+к Показати IP 22 Листопада 2014 22:28
загрева говорить ротом колісника, одне кодло
Mik (галицька миша) Показати IP 23 Листопада 2014 08:33
Якщо рiшення суду насправдi є, треба його виконувати.
Анонім Показати IP 23 Листопада 2014 12:07
В Коритниці Колісник вііддав ліс Башкаленку, цікаво, коли повернуть громаді і чи повернуть?
Аноніму Показати IP 23 Листопада 2014 12:27
Це в Локачинському районі. Туди колишня голова Горохівської РДА Савчук Ж. возила всю свою районну еліту на п'янки і гулянки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus