USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині прикордонники не пропустили до Польщі майже півтори тисячі осіб

7 Лютого 2024 12:16
З початку року прикордонники Волинського загону відмовили у перетині кордону 1349 особам, з них 1320 не випустили за кордон. Основну частку становлять чоловіки віком від 18 до 60 років, які не мали підстав для виїзду за межі України в період дії правового режиму воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба Волинського прикордонного загону.

За цей період не пропущено близько трьох сотень громадян, які з використанням системи «Шлях» намагалися виїхати за кордон без документів, що підтверджують мету поїздки.

Також збільшилася кількість спроб незаконного перетину кордону військовозобов’язаних з використанням підроблених військово-облікових документів. Про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 КК України, прикордонники повідомляють співробітників Нацполіції.

Інспектори ретельно перевіряють надані на контроль документи, перш ніж ухвалити рішення щодо пропуску особи через держрубіж. При цьому прикордонники активно взаємодіють в пунктах пропуску з представниками ТЦК та СП щодо визначення статусу не пропущених осіб і можливості вручення їм повісток для уточнення облікових даних громадянина.

Читати ще: За січень волинські прикордонники в пунктах пропуску виявили 60 фальшивих документів у чоловіків

«Нагадуємо, що пропуск через державний кордон під час воєнного стану здійснюється з урахуванням вимог Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», законів України: «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про правовий режим воєнного стану» та Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 57. Проведення ж заходів, необхідних для забезпечення оборони і захисту держави, покладено на військові формування, зокрема і на Держприкордонслужбу України», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Гаврило Показати IP 7 Лютого 2024 22:20
Відкрийте кордони дайте людям жити
Вікторія Показати IP 8 Лютого 2024 13:03
А " Шлях" і далі заробляє?
Мирослав Показати IP 8 Лютого 2024 17:58
Країна хабарників . Аж огидно спостерігати , цікаво як буде після війни .як в очі оден одному дивитися.
Сергій Показати IP 10 Лютого 2024 16:49
Їхав через Волинь в середині січня не пустили . Хоча маю законні підстави і довідку з ТЦК яку отримав також на законних підставах. Вони як зразок довідки з ТЦК, показують з місцевого ТЦК та СП і вказують що там повинно бути написано. Інші довідки з інших регіонів України ставлять під сумнів. Зв'язався з ТЦК де стою на обліку та отримував довідку про відсрочку ,вони перевірили данні і сказали що по системі "шлях" усе дозволено і довідку видно в базі. Представники волинський пунктів пропуску порушують закон і не випускають тих у кого є законні підстави і документи усі законні. Може вони таким чином роблять собі статистику їхньої праці, мов яки вони молодці працюють. То то не так Усе прилітає бумерангом .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus