USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Сотні людей у «Шляху»: волинські фонди і далі реєструють чоловіків для виїзду за кордон

8 Травня 2023 13:13
Скільки військовозобов’язаних волонтерів від благодійних фондів виїхали за кордон і не повернулися в Україну? Про це не інформують ні у фондах, ні в державних відомствах.

Водночас окремі благодійні фонди і далі вносять осіб призовного віку в систему «Шлях» сотнями, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На початку березня журналісти надіслали Волинській обласній військовій адміністрації запит стосовно благодійних фондів, які зареєстровані в області. Запитували інформацію про кількість унесених в систему «Шлях» за період від 24 лютого минулого року до 24 лютого цього року осіб від кількох відомих благодійних фондів.

В адміністрації відповіли, що 611 осіб було внесено в «Шлях» від фонду заступника голови Волинської облдержадміністрації Юрія Гупала «Віримо в Україну». Від «Волинського активу молоді», де один із засновників – нардеп Валерій Стернійчук, за цей період у систему було внесено 1064 особи. Від благодійного фонду «Добра справа» – 1081 чоловіка призовного віку.

Читати ще: Волинського нардепа Стернійчука відхрещують від організації, через яку за кордон виїхали тисяча чоловіків

В адміністрації повідомили, що не мають інформації про факти перетину кордону в односторонньому порядку, та порадили запитати, чи всі волонтери, які їхали за кордон від фондів, повернулися, у Державної прикордонної служби. Там відповіли, що обліків громадян, які не повернулися у визначені терміни, не ведуть і скерували до Державної служби України з безпеки на транспорті.

В Укртрансбезпеці надали інформацію щодо кількості внесених у систему «Шлях» осіб від окремих благодійних фондів у період із 24 лютого 2022 до кінця квітня 2023 року. Отож, можна вирахувати, скільки фонди зареєстрували осіб у системі «Шлях» із 24 лютого до квітня цього року.

Наприклад, фонд Юрія Гупала «Віримо в Україну» за цей короткий проміжок часу додатково вніс орієнтовно 610 осіб, «Волинський актив молоді» – 668 людей, «Добра справа» – 869.

А ось відповідь Укртрансбезпеки на запитання, скільки осіб, яких було внесено в систему «Шлях» від волинських благодійних фондів, виїхали за кордон в односторонньому порядку: «Інформація про кількість осіб, які перетинали кордон, і кількість осіб, які перетнули кордон та не повернулися, в Єдиному комплексі інформаційних систем не відображається, розпорядником такої інформації є Держприкордонслужба… Укртрансбезпека не здійснює облік інформації щодо фактичного перетину кордону громадянами України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Країна рішал Показати IP 8 Травня 2023 15:19
Чи міг би ти, простий професіонале (офісний планктон), колись подумати, що тобі знадобиться посвідчення водія категорії С, СЕ просто щоб було? Їздив собі на роботу автомобілем з категорією В і думав, що твоя професія цінна тобі й співвітчизникам. Та раптом сироварна галера чи завод згорнув діяльність і роботи на висококонкурентному ринку нема, тільки в ЗСУ і за меншу зарплату. Зате різні штатні й позаштатні "рішали", гонщики, професійні активісти та ін. у випадку сцикунства отримали привілей вирішити для себе: маленька зарплата воїна чи переконливий хабар втікача
Сергій Показати IP 8 Травня 2023 16:31
Тікайте всі,хай весь непотріб виїде!
Товариш Показати IP 27 Червня 2023 11:50
ГУПАЛА потрібно на підвищення до Києва в Адміністрацію . Там таких треба щоб показували як потрібно працювати на благо Украіни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus