USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Волині псевдоволонтери крали ліс, прикриваючись допомогою військовим

14 Травня 2015 20:51
Біля села Промінь активісти організацій «Правий сектор» та УНА-УНСО затримали та передали міліції трьох осіб, які вирубували ліс. Про це повідомив керівник луцького осередку «Правого сектору» Петро Єфіменко.

Власне вирубка розпочалася 13 травня зранку. Місцеві мешканці повідомили про це сільського голову. Той запевнив, що у людей, які вирубують ліс, є всі відповідні документи.

Однак місцевих мешканців ці слова не переконали і вони викликали міліцію. На виклик приїхав дільничий, який вирубку вирішив не зупиняти.

Зрештою, приблизно о 20:00 місцеві зателефонували на «гарячу лінію» «Правого сектору». За годину на місце прибула група активістів згаданої організації та УНА-УНСО на чолі з Сергієм Власовим. На той час «лісоруби» встигли вивезти одну вантажівку лісу в Луцьк на територію будівлі на вулиці Глушець, 55.

Активісти зупинили завантаження другої машини та почали розмову з чоловіками. Ті заявили, що вони волонтери і вирубують ліс, який продають за кордон, щоб придбати тепловізори військовим.

На початках цієї легенди притримувався й сільський голова. Після короткої розмови з активістами він здався та сказав, що ліс крадуть.





Згодом це визнали й самі крадії. Зокрема, вони стверджували, що діють нібито від імені Івано-Франівської спілки допомоги АТО. Однак, коли активісти зателефонували керівнику цієї спілки, той сказав, що про вирубку лісу біля Променя нічого не знає.

Опісля цього громадські активісти передали крадіїв міліціонерам, які відвезли їх у райвідділок.

14 травня зранку активісти побували в заступника голови ОДА Сергія Кошарука. Вони розповіли йому про інцидент. Той подякував їм за ініціативність та розповів, що потрібно робити далі, аби проконтролювати розслідування та забезпечити його справедливість.



Також інцидент прокоментував керівник «Правого сектору» області Сергій Дружинович. Він подякував громаді села за активність та небайдужість. Мовляв, якби вони не піднялися на захист свого лісу, то крадії безперешкодно зробили б свою справу. А вдвічі збільшує цінність їхніх дій те, що вдалося затримати людей, які, прикриваючись благородною метою – допомогою українським військовим, здійснювали злочин.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що на Волині борються з псевдоволонтерами та у Луцьку впіймали ще одного псевдоволонтера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
добряк Показати IP 14 Травня 2015 21:10
красти і прикриватись ато -перебор ,треба на місці карати,менти знімуть пєнку і випустять,
Сергій до добряк Показати IP 14 Травня 2015 22:32
коментар було видалено
коментар було видале до Сергій Показати IP 15 Травня 2015 08:17
Есть такая професия подтиратель ето звучит гордо. Дед был цензором в КГБ а я Подтиратель
Анонім Показати IP 14 Травня 2015 21:54
на відео не уна-унсо яка ходить та прикриваэться айдаром з перегаром, що разить за кілометер? пацани на похмел не вистачило?
А Показати IP 14 Травня 2015 21:57
А хто чи що на "території будівлі на вулиці Глушець, 55.", слабо взнати?
ЛЮСТРАТОР Показати IP 14 Травня 2015 22:35
КОШАРУК НАВІЩО ТИ ТАМ ,ЩОБ ЗА ТЕБЕ МУДАКА АКТИВІСТИ РОБИЛИ РОБОТУ,НЕ ЧИШИ ЛЮДЯМ ПО ВУХАМ .
підстава Показати IP 15 Травня 2015 07:34
Вова Путін з ФСБ Росії, гнида рубає ліс і в Росію-неньку вивозить....
віра Показати IP 15 Травня 2015 08:42
Гей, м...ки, що написали вище. Люди зробили конкретну справу, припинили незаконну вирубку лісу, недалеко від села/той ліс напевно не лишній/, пригрозили т.з.голові, а ви бла-бла-бла..................
Анонім до віра Показати IP 15 Травня 2015 12:35
Твои слова были бы справедливы, если бы в статье не было бы ссылочки на Пацрийоцим.
Тяжик Показати IP 15 Травня 2015 11:16
Спокуха все Под контролем . Мені бабло правосекам грамоту
Сергій Показати IP 15 Травня 2015 11:30
Бачили братва Луцька тоже по полі в ночі гуляє....
шакал Показати IP 15 Травня 2015 21:50
а шо ви зробили для цього щоб щось змінити в свому житті для того щоб було краще жити.чому ви коли щось бачите і неможете зробити якісь дії а чекаєте що хтось буде для вас робити. Люди починайте змінювати світ на краще допомагайте один одному якщо буде навпаки то ніхто не допоможе

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus