USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Міст на Волині став повністю синьо-жовтим

5 Липня 2014 17:40
Права частина ковельського пішохідного мосту, що сполучає два береги річки Турії, теж стала синьо-жовтою.

О 10 годині ранку біля пішохідного мосту з усім необхідним для фарбування реманентом зібралися шестеро юних ковельчан, переважно десятикласників. Серед них - вихованці міської гімназії, НВК №13 та НВК «ЗОШ №11-ліцей». Вони прийшли завершити патріотичну акцію, яку розпочали ще 27 червня. З їх слів, хочуть таким чином підняти патріотичний дух як однолітків, так і дорослого населення свого рідного міста, адже прогулюватися по оновленому синьо-жовтому пішохідному мосту - вдвічі приємніше.

«Коли минулого тижня ми почали розфарбовувати ліву частину мосту, то люди захоплювалися нашою роботою. Напевно, ніхто з перехожих не лишався байдужим.

Підходили, хвалили нас, дякували, хтось допомагав нам. Десь близько 40 людей зголосилося нам підсобити», - пригадував десятикласник Едуард.

Одразу видно, що школярі самоорганізовані і свідомі. З надзвичайним завзяттям готували міст до двоколірного перетворення. Одні – протирали перила розріджувачем, інші – виривали зайву рослинність під мостом.

Волиняни розповіли, що зорганізувалися через соцмережі, також запрошували долучитися до акції друзів та знайомих, вірили, що пізніше до них приєднаються більше активних людей.

Своєю роботою учасники акції - задоволені. Вже об 11 годині міст підготували до фарбування, саме тоді й прибули організатори цієї корисної патріотичної роботи, які

привезли по 4 банки синьої та жовтої фарб.

Валентина Рибицька, один з організаторів акції: «Загалом на фарбування мосту нам потрібно 16 банок фарби – 8 синьої та 8 жовтої. Добре, що у нашому місті - багато меценатів, які готові пожертвувати гроші на добру справу. Чимало з них бажають лишатися невідомими. А ось цю фарбу нам сьогодні подарував магазин «Декор», лише поцікавилися, що це ми плануємо робити. За це ми - дуже вдячні».

Учасники акції швиденько взялися розбавляти фарбу, аби краще лягала на залізну поверхню. Кожен обрав собі той колір, яким хоче видозмінювати міст, і приступив до роботи. Зі слів пані Валентини, на акцію запрошували й представників влади, але вони чомусь не прийшли. Звичайно, добре, що хоч дозвіл дали на фарбування.

Ідея розфарбувати пішохідний міст над Турією виникла у дочки Валентини Рибицької Юлії. Дівчина вирішила таким чином продемонструвати підтримку українських військових, які нині перебувають на Сході, ковельчанами. Також розфарбування мосту – це своєрідне відзначення Дня КонституціїУукраїни та ще однієї важливої події в історії України – підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Після 4 годин наполегливого розфарбовування, адже, зі слів учасників акції, саме стільки часу займає процес фарбування у два кольори, ковельчани матимуть змогу потішитися новим мостом, який, без сумніву, додасть Ковелю особливого колориту та патріотичності.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у патріотичні кольори розфарбували міст у Луцьку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
... Показати IP 5 Липня 2014 18:00
Ну і що? Тут на Заході ми всі прекрасно знаємо, що живемо в Україні!!! Ви таке краще б радили у Луганську і Донецьку малювати, а то враження, що у Луцьку просто немає чим занятись і гроші знаходять у такий скрутний час...
Корінний лучанин до ... Показати IP 6 Липня 2014 10:49
Знати це одне, а робити щось конкретне - це вже інша справа, це не ЛА ЛАЛА ЛА ЛА! Тут на ЗАХОДІ , ми ще раз підреслюємо, що ми є ЗАХІД у єдиній УКРАЇНІ! НУ ЦЕ Ж РОБИТЬ МОЛОДЬ, НЕ ВИ, І ЦЕ ДОБРЕ , що вони займаються конкретною справою, а не тільки сидять за "компами"! Що гроші, це вода і їх ніколи не буде вистачати! Добре , що дітвори - молоді є прояви патріотизму і це ознака того, що вони НЕ ЗДАДУТЬ УКРАЇНУ, як здавали дорослі псевдо патріоти!
факт до Корінний лучанин Показати IP 6 Липня 2014 11:20
А толку що підкреслюєте? Вже всі вздовж і в поперек креслені-перекреслені і що - людям від того краще жити стало, а тим більше у нашій спокійній(тьфу-тьфу-тьфу) Волині? Про інше думати і робити треба, а не мости фарбувати і биг-борди встановлювати!!!
Корінний лучанин до факт Показати IP 6 Липня 2014 18:52
НІЧОГО ФАКТ не тямить у цьому житті! Вчився, напевно, чому-небудь і як небудь! Тому -то і спокійно на нашій Волині, де ще є сила ДУХУ! УПА тут зародилось в роки війни і люди ще тоді боролись за УКРАЇНУ! ВСІ ХТО НАРОДИВСЯ ТА ЖИВЕ НА ВОЛИНІ добре знають це і памятають. А мости і інші заходи- це ініціатива нашої ПАТРІОТИЧНОЇ МОЛОДІ ВОЛИНІ. І хвала їм за це!!! Добре що у них є патріотичні почуття на відміну від "шановненького" ФАКТА, бо тільки тоді коли є ПАТРІОТИЗМ та СИЛА ДУХУ тоді і нація буде сильною! ЦЕ Є АКСІОМА, а "ХВАКТ" не розуміє цього. Слабенький значить!
999 Показати IP 5 Липня 2014 22:45
Молодці!!! І робота зроблена, і міст обновили, і ЖЕКу гроші зекономили, і дітки зайняті були- не тинялися і пивко не попивали і ДІТИ ПАТРІОТИ!!!! Слава Україні і Слава діткам та організаторам!!!!
000 до 999 Показати IP 6 Липня 2014 11:22
А ви думаєте, що ті діти що на фото вже пиво п'ють? Не рівняйте по собі, підбір завчених слів і балаканина!!!
Маляр Показати IP 6 Липня 2014 14:06
Представники влади не прийшли .Вони ще визначаються в який колір по ситуації фарбувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus