USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Волині та Чернігівщині поліція розслідує підкуп виборців на користь Порошенка

11 Квітня 2019 15:34
10 квітня до Ківерцівського відділу поліції у Волинській області надійшло повідомлення від громадянина про можливе порушення виборчого законодавства у смт. Олика Ківерцівського району, повідомили у поліції Волині.

Так, за словами заявника, у Будинку культури невстановлена особа здійснювала виплату-розрахунок грошових коштів волонтерам, які здійснювали агітацію на користь Петра Порошенка на виборах Президента України під час першого туру.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА ₴720 ТИС., ЯКІ ВИДАВАЛИ УЧАСНИКАМ СІТКИ ПОРОШЕНКА. ВІДЕО

За даним фактом відкрито кримінальне за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди…) Кримінального кодексу України. Триває розслідування.
До Чернігівського відділу поліції теж вчора надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з партійних офісів у місті перебуває група людей, яким роздають грошові кошти – в обмін на підтримку Порошенка в ході голосування 21 квітня під час другого туру виборів Президента України.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група. У складі групи виїхав і слідчий, який мав вручити повістку про виклик до поліції одному зі співробітників виборчого штабу у провадженні про підкуп виборців.

Офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди. Серед них була й особа, якій призначалася повістка. При цьому один з чоловіків, який перебував у партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських.

За кілька годин на цю саму адресу знову надійшов дзвінок про виклик поліції – цього разу співробітниками офісу. Заявники скаржилися на активістів, які увійшли до приміщення й проводили пряму трансляцію.

За вказаними фактами поліцейські відкрили два кримінальні провадження – за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Однозначно. Показати IP 12 Квітня 2019 20:57
І шо!?Закордонні друзі сказали -все прозоро й без порушень.Крапка .Їм здалеку видніше.Й кандидатам це дуже сподобалось й погодились з цим.Не рипайтесь.Все вирішено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus