USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині – ризик поширення кору через відпочинок дітей в інших областях

10 Серпня 2017 10:46
У Волинській області існує ризик виникнення епідемії кору, оскільки діти повертаються з відпочинку з Одеської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, де є епідемія.

Про це йшлося сьогодні, 10 серпня, під час круглого столу в управлінні охорони здоров’я на тему «Епідемічне благополуччя з кору та краснухи в області потребує уваги».

Заступник начальника управління, начальник відділу медичних кадрів, бухгалтерського обліку та планування управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Руцький розповів, що епідемія кору поширена в Одеській, Тернопільській та Івано-Франківській областях.
«Хворіють не тільки діти, але й дорослі. Єдиний метод захищення від цієї хвороби – щеплення. При контакті з хворим відсоток ризику захворювання становить 100%. Я не зустрічав випадків, коли при контакті з хворим на кір, здорова людина не захворіла. Міністерство охорони здоров’я видало наказ від 5.07 про створення оперативного штабу по боротьбі з кором з залученням фахівців. Напередодні закінчення шкільних канікул діти повернуться з відпочинку з Одеської, Тернопільської та Івано-Франківської областей, де є епідемія. Є ймовірність того, що інфекція може прийти до нас в область», - зазначив Валерій Руцький та додав, що управління охорони здоров’я у Волинській області також видало наказ щодо боротьби з кором.

В області була лише одна підозра на кір.

Окрім того, за словами Валерія Руцького, зараз вакциновано майже 49% дітей, а на складах залишилося ще 50% вакцини, тобто можна прищепити всіх дітей області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus