USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Під Луцьком СБУ викрила підпільний цех з обробки бурштину

9 Лютого 2017 16:04
Працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на Волині підпільний цех з обробки бурштину, інформують у прес-службі відомства.

Правоохоронці встановили, що нелегальне виробництво організував у передмісті Луцька місцевий мешканець. Працівники спецслужби виявили в одному з помешкань приватного домоволодіння п’ятдесят шість кілограмів бурштину-сирця та обробленого каміння, а також вісім станків для його обробки. За висновками експертів, вилучене обладнання коштує приблизно тридцять тисяч доларів США, вартість бурштину, незаконно видобутого на території області, буде встановлена під час досудового слідства.

Слідчими СБ України розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 240 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.


Окрім того, як повідомляє Прокуратура області, 9 лютого 2017 рокупроведено низку обшуків за місцем проживання та незаконної діяльності осіб, залучених до незаконних оборудок, в тому числі і мешканців інших регіонів України, які прибули на територію Волинської області з метою поширення власного впливу

у сфері незаконних операцій з бурштином.

Під час проведення обшуків виявлені знаряддя і засоби незаконного видобутку бурштину (мотопомпу, два автомобілі "Лендровер"), 8 спеціальних станків для подальшої обробки «сонячного каменю», карти із позначенням місць покладів цієї корисної копалини та власне – 50 кг каміння бурштину.

Обшуки тривають, виявлені предмети злочинного посягання, знаряддя і засоби вчинення правопорушень будуть вилучені та арештовані у встановленому законом порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Джек Показати IP 9 Лютого 2017 16:31
Знов мельничуки з маяків?
джек до Джек Показати IP 9 Лютого 2017 16:47
Або Ткачуки, якби там не було й одні і другі працюють далі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus