USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині сердечники ігнорують обстеження. Сумна статистика

18 Листопада 2014 21:00
На Волині понад 67% усіх смертей зумовлені серцево-судинними захворюваннями. Окрім того, із усіх обстежених - 40-50% - це люди з високим ризиком смертності впродовж 10 років.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 18-го листопада.

«Ми проводили обстеження у селах. Чоловіків важко було затягнути на це. Порахували, що вартість такої перевірки здоров’я – 200 гривень. Ми робили безплатно, але люди відмовлялися. У місті теж є проблеми - десь 20% молодих чоловіків відмовляються обстежуватися, і 15% жінок. Усі ці люди заносяться у комп’ютерну базу даних. Так ми звітуємо про те, куди витрачаємо гроші й створюємо картку пацієнта. Варто зауважити, що 40-50%, із усіх обстежених, - це люди з високим ризиком смертноств впродовж 10 років. Ми знаємо, що у нас понад 67% усіх смертей зумовлені серцево-судинними захворюваннями. Тому краще попереджувати хворобу, ніж потім його лікувати», - розповів завідувач обласного центру кардіоваскулярної патології і тромболізису комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» Андрій Ягенський.

Зауважимо, що на Волині діє регіональна програма «Волинькард», яку затвердили у березні 2011-го року й цьогоріч продовжили до 2017-го року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
my_gift Показати IP 18 Листопада 2014 17:38
Розкажіть популярно, будь ласка: ЯК можна в наших умовах попередити серцево-судинні захворювання, якщо головна їх причина-нерви, нерви і ще раз нерви?
ВОНО до my_gift Показати IP 19 Листопада 2014 05:28
ви ще Чарнобиль забули, основна причина *благодійних* обстежень це моніторинг результатів довготермінового впливу малих доз радіаціїї на місцеве населення
ВОНО до ВОНО Показати IP 19 Листопада 2014 05:29
масові захворювання сердечно-судинної системи виявились одним з неочікуваних наслідків цієї аварії
Селянин Показати IP 18 Листопада 2014 21:13
Обстежать... Знайдуть хворобу (немає здорових людей - є не до обстежені) а далі начнуть "доїти"...А де брати гроші ? Люди бояться не хвороби а відсутності грошей !Бояться лягти тяжким тягарем на родину !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus