USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Волині – сезонний підйом захворюваності на грип

9 Грудня 2020 16:29
На Волині, як і в Україні в цілому – підйом захворюваності на сезонний грип. Зокрема, з настанням холодів, окрім COVID-19, на території області циркулюють і різні штами грипу.

Про це під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні, 9 грудня, повідомила головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

Зі слів медика, станом на сьогодні, на території України загалом, окрім COVID-19, циркулюють два види вірусів грипу типу В і один типу А (Н1N1).

«Тому пацієнти із проявами ГРВІ та з підозрою на сезонний грип з метою диференційної діагностики обов’язково підлягають тестуванню ПЛР. Це потрібно для того, щоб виключити захворювання на COVID-19 та призначити відповідне лікування, оскільки симптоми грипу і коронавірусу є дуже подібними», – зазначила лікар.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про категорії пацієнтів, які мають право на безкоштовні проведення лабораторних досліджень, зокрема на тестування методом ПЛР.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я замовило розробку тест-системи, яка дозволить визначати з одного зразка на що хвора людина: грип, парагрип чи коронавірус..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus