USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині шахраї зняли 100 тис. грн з картки чоловіка, який продавав товари на OLX

31 Липня 2023 06:46
На Волині судили шахрая, який зі спільником ошукав чоловіка на понад 100 тисяч гривень. Ділки отримали дані банківської картки потерпілого, який продавав товари на OLX.

У вироку Ковельського міськрайонного суду йдеться про те, що раніше судимий уродженець Миколаєва Олексій Ш. домовився з невстановленою особою про незаконні операції з використанням електронно-обчислювальної техніки задля отримання грошей.

У грудні минулого року Олексій Ш. знайшов оголошення про продаж товару та написав продавцю про намір придбати цей товар. Однак купляти щось шахрай не планував, натомість надіслав фішингове (підроблене) посилання, яке зовні схоже на сторінку сервісу «OLX». За цим посиланням потерпілий мав перейти та нібито отримати гроші за товар.

Неуважний чоловік перейшов за посиланням для оформлення послуги безпечної доставки товару OLX та ввів код підтвердження, який прийшов йому в смс-повідомленні, у спеціально відведеному полі фішингового посилання.

В результаті зловмисник отримав доступ до онлайн-кабінету «Приват 24» потерпілого та прив'язав його картку до свого мобільного телефону, який підтримує функцію NFC (безконтактної оплати). Таким чином Олексій Ш. отримав змогу здійснювати розрахунок за допомогою Apple pay.

Невдовзі шахрай зняв з чужої картки 18 тисяч 685 гривень, а потім купив у «Фокстроті» в Ковелі товару на 83 тисячі 985 гривень. Загальна сума крадіжки – 102 тисячі 670 гривень.

Суд, врахувавши відсутність претензій потерпілого, призначив злочинцю покарання у виді чотирьох років позбавлення волі, яке замінив двома роками іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Алекс Показати IP 31 Липня 2023 08:28
Чому ніколи не пишите повне прізвище та ім'я зловмисника? Тут ще й фотку треба кріпити, тим паче злочинець залишився на волі.
Мирон до Алекс Показати IP 31 Липня 2023 10:49
Погоджуюсь, якщо легко зійшло з рук, то з таким азартом далі буде ошукувати людей. Тільки обережніше, врахує попередній досвід.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus