USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині шахта перетворилася на сміттєзвалище

4 Серпня 2015 13:43
На території закритої шахти № 8 мешканці Нововолинська створили самовільне сміттєзвалище, яке з кожним роком стає все масштабнішим.

Ще зовсім нещодавно шахтарське містечко Нововолинськ пишалося своїм розквітом. Однак, за станом на даний час з 11 шахт працюють лише 4: шахта № 1, шахта № 5, шахта № 9, шахта Бужанська, в стані будівництва шахта № 10.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про будівництво шахти № 10, яке триває вже не один десяток років. Також, попри те, що волинських гірників неодноразово переконували, що шахта №1 ще може попрацювати рік-другий, підприємство таки перевели у третю категорію, тобто готують до закриття.

Що ж залишає по собі закрита шахта? Терикон - штучний насип з порожніх порід, витягнутих при підземній розробці покладів вугілля. Нововолинські терикони так і не дочекалися рекультивації. В процесі рекультивації земель терикони є об'єктами озеленення й залісення. В деяких випадках можливе озеленення без переформування відвалів. Та природа взяла справу в свої руки: терикони з роками почали самі заростати зеленню. Облюбували рости на штучних насипах берези. Трохи породизабрали для насипання доріг у селех, а частину териконів, по можливості, було розсунуто.

Здавалося б природа сама переродиться і сама очиститься після довготривалого промислового виснаження. Але ж ні. Територія навколо шахти № 8 стала самовільним сміттєзвалищем. Роками мешканці Нововолинська вивозять туди різноманітне сміття: пляшки, старі вікна, сіття після ремонтів. Вражаючими є масштаби промислових відходів. «Озера» застиглого бетону після миття бетономішалок. Гори темних, піщаних відходів невідомих сполук.

Окрім того, поруч зі сміттям утворилися глибокі ями, що вказує на несанкціонований забір чорнозему та «дослідження» чорних археологів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
прораб Показати IP 4 Серпня 2015 13:51
Вміти побудувати це не руйнувати ...Прихватизація, говоріння, крадіжки, брехня простіше...
жовтневе Показати IP 4 Серпня 2015 14:23
Якщо шахта №5 працює, то я іспанський льотчик....
Руслан Показати IP 4 Серпня 2015 14:40
Сапог ти це бачив? Розвів бидломасу та наркоманію, яка гадить скрізь де може. Ганьба!
Анатоль до Руслан Показати IP 4 Серпня 2015 18:55
Наталя Семенiвно то ви?
Дуся Показати IP 4 Серпня 2015 14:54
То капець. Новолинськ - б*ки!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus