USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Знищення вугільної галузі Волині: шахту №1 готують до закриття

3 Серпня 2015 12:20
Попри те, що волинських гірників неодноразово переконували, що шахта №1 ще може попрацювати рік-другий, підприємство таки перевели у третю категорію. Простими словами - готують до закриття. Про це інформує Волинська газета.

Як розповів голова Волинського теркому працівників вугільної промисловості Юрій Калістратов, шахтарі до останнього намагалися врятувати копальню, бо сподівалися: от-от буде добудована шахта №10 і люди з першої копальні не лишаться безробітними, а підуть на згадане підприємство.

Втім, усі сподівання на підтримку урядом не виправдалися. Відкриття десятої шахти відкладається в довгий ящик, а перша вже перестала видобувати вугілля.

Ба, більше: людям не заплатили навіть за те чорне золото, яке видано на-гора.

Тож працівникам не лишається нічого іншого, як писати заяви на звільнення. Хтось спішить перевестися на перспективнішу копальню «Бужанська». А більшість, попри багаторічний підземний стаж, їдуть на закордонні заробітки.

Відтак, шахтарська профспілка вже й не знає, як іще взивати уряд до припинення свідомого нищення вугільної галузі Волині.

Оксана БУБЕНЩИКОВА



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сарказм Показати IP 3 Серпня 2015 12:44
правильно,усі шахти позакривайте,нові родовища не розробляйте а потім як завжди не очікувано прийде зима,вибачте дорогі громадяни вугілля не має тому опалювати ваші оселі нічим,на ТЕЦ теж не завезли вугілля тому світла теж не буде та не скидайте все на державу робіть щось і самі,і перестаньте вже купувати бойлери купуйте буржуйки та керосинові лампи...P.S.завжди можна списати на війну.
Волинянин Показати IP 3 Серпня 2015 13:26
Так де там Гузь він же обіцяв рай для волинських шахтарів, ідіть спитайте його та його уряд чому люди втрачають робочі місця, квартплата росте, рівень життя погіршується, що вони там роБлять зраджуючи УКРАЇНУ в верховній зраді.
шахтар до Волинянин Показати IP 3 Серпня 2015 15:43
Наобирали - тепер радійте, Гузь з НФ вам зробить...!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus