USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині сільська рада намагалась привласнити 920 га земель державного підприємства

2 Жовтня 2020 23:15
На Волині сільська рада намагалась привласнити землі державного підприємства.

Господарський суд Волинської області задоволив подану прокурорами Волинської обласної прокуратури заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на 15 земельних ділянок площею 920 га, заборонив вчиняти реєстраційні дії щодо них, а також заборонив Баківцівській сільській раді Луцького району ухвалювати будь-які рішення щодо цієї землі, інформує пресслужба прокуратури Волині.

Волинська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинської області, Національної академії аграрних наук України, аби визнати незаконними та скасувати рішення Баківцівської сільської ради, а також записи про проведену державну реєстрацію права власності сільської ради на 15 розташованих на її території земельних ділянок загальною площею 920 га.

Прокурори з'ясували, що Баківцівською сільською радою у 2020 року в порушення вимог Земельного кодексу України проінвентаризовано та зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які накладаються на землі державної власності, що перебувають у користуванні державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога».

Незважаючи на включення сільрадою в межі населених пунктів сіл Баківці та Озеряни Луцького району цих земельних ділянок, вони залишаються у державній власності та не можуть перейти у комунальну власність, відтак орган місцевого самоврядування не вправі ними розпоряджатися – вважають у прокуратурі.

При цьому Баківцівська сільська рада у липні 2020 року прийняла понад 200 рішень про надання громадянам дозволів на виготовлення проєктної документації із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок в межах 2 га із масиву земель державної власності. Аби попередити відчуження державної землі сільською радою, прокурори домоглися накладення на неї арешту та заборони вчиняти щодо неї будь-які дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
перший Показати IP 3 Жовтня 2020 06:36
А якби прокурор подивився як робилася та зміна меж то взагалі здивувався б що могли порушити то порушили
Юра Показати IP 3 Жовтня 2020 07:37
Без львівських чиновників з держгеокадастру тут не обійшлося, як відомо перший зам А.Поляков був причетний до цієї афери і особисто контролював цей процес
Яша Львівський Показати IP 3 Жовтня 2020 13:10
Я вам скажу більше, що зміну меж сільської ради контролював і погоджував землеустрій поляковських-яшинський у яких на сьогоднішній день пішло все не за планом. Тому і відкатують назад
надія Показати IP 3 Жовтня 2020 19:25
якщо Поляки і ко зараз не обілетять нового прокурора по бистрому то може бути велика халепа
оксана Показати IP 3 Жовтня 2020 19:59
Вони все правильно роблять розпорядник земель зараз держгеокадастр а не сільська рада нащо їм віддавати свое самі подерибанять 900 га це 1млн американських рублів
Діма Показати IP 4 Жовтня 2020 09:43
Такого безпредєлу який зараз розвели львівські в волинському держгеокадастрі ніколи не було. Якщо не "порішаєш" то не бачити тобі землі як власних вух
Ірина Іванова Показати IP 4 Жовтня 2020 10:42
До речі, Оксана Грицюк першою затіяла цей дерибан, за що і отримала нову посаду заступника начальника обласного кадастру. Поляков обіцяв їй цю посаду і слово свого дотримав.
Юра до Ірина Іванова Показати IP 4 Жовтня 2020 14:03
Достойна заміна хабарниці ланевич, що була звільнена по статті за дерибан землі. Грицюк Луцький район розвалила в земельній сфері, тепер до області дрбралася.Ганьба!
Лучанка Показати IP 4 Жовтня 2020 15:17
Послухайте наступне. Львівська команда прийшла надовго і всерйоз і ні Київ ні губернатор, ні прокурор їх ніколи не звільнить. Була надія на нового очільника пана Лещенка, але і вона пропала, бо він жеж сам і призначив цих керівників
Propagandist до Лучанка Показати IP 4 Жовтня 2020 20:36
"На довго і фсерьйоз" та ще й дуже швидко піде та львівська команда... під конвоєм)))) ахаха!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus