USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині сім’я з прийомними дітьми потребує нового житла

28 Травня 2021 14:29
Облдержадміністрацію просять виділити кошти на придбання житла для мешканців дитячого будинку сімейного типу або ж звернутися до профільного Міністерства з цим питанням.

Депутат Ярослав Матвійчук у своєму запиті повідомив, що з 2003 року у Володимирі-Волинському функціонує дитячий будинок сімейного типу Бучковської Наталії Анатоліївни. Тут виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Троє з діток – з особливими потребами.

Сама будівля зведена ще у 1963 році, загальна площа будинку – 96 квадратних метрів, а житлова – всього 53.

«Це житло не відповідає соціальним нормам і знаходиться в поганому, критичному стані. Тому звертаюся до керівництва облдержадміністрації, щоб при розподілі субвенції на 2021 рік виділити кошти на придбання будинку для родини Бучковських. Якщо в області такі ресурси відсутні, то хай голова звернеться до профільного Міністерства щодо перерозподілу субвенції на державному рівні і виділення коштів», - зазначив він.

До слова, у грудні минулого року представники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Любов Сітовська та Віталій Єлов здійснили візит до дитячого будинку сімейного типу Бучковської. Під час огляду з’ясували, що вхід до приміщення дитячого будинку не обладнаний пандусом чи іншими пристосуваннями для вільного доступу дітей з інвалідністю. Не створено відповідних умов для проживання дітей, оскільки з врахуванням кількості дітей, будинок не відповідає соціальним нормам забезпеченості житловою площею. До того ж, будинок потребує ремонту.

Депутати запит колеги підтримали.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus